Supportern i Black Ladies: ”AIK blir topp tre”

Klara Kjellberg från Black Ladies på hemmaarenan Skytteholm.
Klara Kjellberg från Black Ladies på hemmaarenan Skytteholm.
Efter dubbla derbyvinster på försäsongen ser AIK ut att gå mot ett starkt år. Men efter en släng av hybris i fjol vågar inte Klara Kjellberg, ordförande för supportergruppen Black Ladies, riktigt lova serieseger i år.
– Men vi blir topp tre. Och Bajen - dom ska vi ju bara krossa.

Hur laddar du upp inför premiären?

– Vi börjar ju borta mot Sundsvall, men inför hemmapremiären den 22 april blir det som brukligt brunch hemma hos mig före matchen. Då kommer ett gäng gnagare, vi tar ett par öl, käkar gott och så går vi iväg på matchen sedan.

Hur går det för AIK i år?

– Det har sett ganska bra ut, vi har ju spöat Bajen och Djurgården. Det såg i och för sig rätt bra ut förra försäsongen också. Då fick jag hybris, så nu vågar jag inte säga att vi går upp. Men vi har jäkligt bra spelare och jag hoppas på topp tre!

Vilka spelare i laget ska man ha särskild koll på?

– Matilda Rosqvist är ju fruktansvärt bra. Och Nicole Odelberg Modin – hon är tuff. Och så har vi tre spelare som är uttagna till U19-landslaget också. Dom ska man hålla ögonen på.

Vad tror du om konkurrenterna? Är det Bajen som är värst?

– Ja, för mig är det ju det. Dom ska vi bara krossa. Så är det ju. Sedan är det svårt att tippa Elitettan i år, det är flera lag som kan bli vassa om det stämmer. Men jag hoppas att vi blir svårslagna i alla fall.

Vad tror du om publiksäsongen? Vad kan ni göra för att locka fler?

– Vi har märkt att det lockar fler om vi i Black Ladies även syns på herrmatcherna – när vi har tagit med våra banderoller dit. Och så att vi pratar om damlagets verksamhet även när vi är ute på herrarnas bortaresor. Det får folk nyfikna.