Svart söndag för innebandyn i Täby

Täby FC är landets bredaste innebandyklubb med två herr- och två damlag på elitnivå.

Gångna helgen blev det dock tunga förluster och båda SSL-lagen är en bit bortom slutspelsstrecken.

Söndagens eftermiddag var nattsvart för innebandyn i Täby FC. Klubbens lag i svenska superligan för herrar och damer var ute på var sin långresa. Nere i Halland blev Caperiotäby överkört av Warberg, 0–8 och är med förlusten fyra poäng ifrån slutspel.

Caperiotäbys förlust var ändå ingenting mot vad damerna i Täby FC IBK tvingades utstå mot serieledande Kais Mora. Hemmalaget vann med 18–1.

– Vi tappade allt redan i första perioden. Efter det valde vi att testa lite idéer, bland annat platsskiften i lagdelar, för framtiden. Det föll väl inte väl ut i kväll, men det kan vara nyttigt inför nästa match mot Sala, säger tränaren Ronnie Lindahl.

Trots stjärnsmällen i Mora och det faktum att Täbydamerna ligger på tionde plats, åtta poäng efter Rönnby IBK, som ligger på sista slutspelsplatsen, är det mot SM-slutspel laget siktar.

– Många lag torskar mot Mora i Mora. Det är säsongens svåraste match och den ska vi snabbt lägga bakom oss. Våra nyckelmatcher kommer senare, den mot Sala är den första. Vårt mål är SM-slutspel och med nio omgångar kvar är det möjligt.

Som om det inte var tillräckligt att båda SSL-lagen förlorade så hakade herrlaget i norra allsvenskan på. De tappade kontakt med topplagen, föll till sjunde plats, efter 7–11 hemma mot Kais Mora.

Det enda av Täbys fyra seniorlag som vann var damerna i division 1 norra, 8–7 mot Sundsvall. Upp till topp 2, Strömsbro och IBF Dalen, har laget nio poäng.

– Varje lag sköter sig själv, som en egen förening, så jag är inte rätt man att svara på om bredden tar ut toppen denna säsong, säger Ronnie Lindahl.

– Men under en omorganisation som den klubben gör kan det ta tid och energi innan allt sitter. Mitt och Runes fokus är ändå att damerna ska nå kvartsfinal i SM-slutspelet och det är absolut inte orealistiskt, fortsätter Ronnie Lindahl.