ANNONS

Svensk mästare ska träna MTB Täbys ungdomar

Calle Friberg
Calle Friberg har varit proffs sedan 2000.
Calle Friberg
Calle Friberg ska träna ungdomar i åldern 13–16 år i MTB Täby.
Calle Friberg, svensk mästare i MTB 2015, ska under 2017 vara tekniktränare för MTB Täbys framgångsrika ungdomar, vid sidan av sin egen fortsatta satsning på långlopp och cross country med Team Apollo Sports Skoda.
ANNONS

– Vi är oerhört glada över att Calle har möjlighet att stötta våra ungdomar. Ju längre upp man kommer i åldersklasserna desto mer tekniskt utslagsgivande är banorna och det ska bli spännande att se hur vi tillsammans kan fortsätta att utveckla våra ungdomar, säger Ola Warrén, tränare i MTB Täby.

Gruppen består av drygt tio ungdomar i åldern 13–16 år och målen för säsongen är framför allt SM i MTB där MTB Täby har två bronsmedaljer att försvara från i fjol, och att vara med och kriga i Svenska Cykelförbundets nationella ungdomscup som startar i Säter den 29 april.

Flera av ungdomarna kommer även att köra vissa landsvägstävlingar och så småningom förlänga säsonegn med Cyclo-Cross under hösten.

”Motiverar även mig”

– Väldigt kul för mig att få dela med mig av min erfarenhet och kunskap till detta lovande gäng MTB-cyklister. Det är härligt att se energin och glädjen, det motiverar även mig, säger Calle Friberg.

35-årige Calle Friberg kommer från Kungsängen men bor i dag i Sundbyberg. Han började tävla 1992, blev proffs år 2000, och är flerfaldig svensk mästare och landslagsman i MTB Cross Country.

Störst i Sverige

MTB Täby är Sveriges största MTB-förening med cirka 650 medlemmar. Klubbens barn- och ungdomsverksamhet är främst inriktad på bredd där man låter ungdomarna själva välja vilken nivå de vill lägga sin träning på, samtidigt som de uppmuntras att utvecklas och utmana sig själva.

I år fyller föreningen 20 år och man kommer att arrangera två nationella tävlingar för ungdomar.