ANNONS

Det äldsta svenska löprekordet kan slås under Sollentuna GP

Andreas Almgren
Tureberg FK:s Andreas Almgren är en av flera löpare som kommer jaga det äldsta svenska rekordet på 2000 meter på måndag. Arkivbild.
Nu på måndag dundrar friidrottsfesten Sollentuna GP in på Sollentunavallen. Bland en rad stjärnor återfinns hemmasonen Andeas Almgren som jagar det äldsta svenska löprekordet på 2000 meter.
ANNONS

Efter att Sollentuna GP sköts upp till följd av pandemin i juni är det nu dags för friidrottsfesten att inta Sollentunavallen.

Några av de bästa svenska friidrottarna kommer till Sollentunavallen och tävlar mot internationellt toppmotstånd i Sollentuna GP vilket är en del av Folksam Grand Prix.

Andreas jagar 45 år gammalt rekord

Bland en rad stjärnor återfinns dels hemmasonen Andreas Almgren som jagar det äldsta svenska löprekordet på 2000 meter.

Efter att i vintras slagit rekordet på 3000 meter inomhus kommer Andreas nu stå sida vid sida med bland andra Kalle Berglund som har det svenska rekordet på 1500 meter.

Flera löpare krigar om tiden

Så det här blir ett möte på en distans mellan dessa herrars båda rekord.

Men Andreas och Kalle kommer inte att vara ensamma om att försöka knäcka det 45 år gamla rekordet på 2000 meter. Till Sollentunavallen kommer även Suldan Hassan som är åttonde man i Europa på 1500 meter och även Johan Rogestedt som tidigare gjort några av sina snabbaste lopp på just Sollentunavallen.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Sollentuna direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.