Svenskor segrade i Stockholm Ladies

Täbyturneringen Stockholm Ladies blev en blågul framgång med svenska segrare i singel och dubbel.

– Svensk damtennis går mot en ljusare framtid och Rebecca Peterson är loket, säger Kenneth Bergbom i NPTK.

Arrangerande klubben Näsbyparks TK kunde konstatera att hemmafavoriten Anette Munozova dessvärre gjorde en snabb sorti. Efter en månads spel på andra sidan Atlanten hann hon varken ställa om dygnsrytmen eller anpassa sig från grus till hardcourt. I sin inledningsmatch fick hon endast tre game mot tyskan Julia Wachaczyk, 2–6, 1–6.

– Jag blev defensiv, passiv och då fungerar inte mitt spel. Det var trist.

Hon nådde semifinal i dubbel, ändå kom hennes stora revansch i en annan del av Stockholm i söndags. Samtidigt som singelfinalen i Stockholm Ladies avgjordes i hennes hemmahall spelade hon semifinal och final i Spånga vintertour. På förmiddagen besegrade hon Danderyds Julia Klackenberg med 2–1 i set efter tre timmars spel. I finalen, efter kort vila, vann hon över Caroline Kållberg, KLTK, 6–4, 6–4.

– Jätteskönt med snabb revansch. Tyvärr tog det några dagar att ställa om.

Helst hade hon lyckats i Stockholm Ladies. Där vann en annan Stockholmstjej, Järfälla TK:s Rebecca Peterson. Rebecca vann även Djursholm Ladies veckan innan.

– En riktigt duktig spelare, säger Kenneth Bergbom, klubbchef i NPTK. Jag tror att Rebecca kan visa vägen för många och det är många som är på hennes nivå i Sverige i dag. Förr var det svårt att få med svenskor till Stockholm Ladies. Nu är det många som har tillräckligt med rankingpoäng. I framtiden kommer antingen Rebecca att slita sig loss, eller så triggas övriga och går med henne.

Anette Munozova tror på det senare. Hon välkomnar konkurrens på hemmaplan och tycker att hon tillhör den nya generationen bakom Sofia Arvidsson och Johanna Larsson.

– Jag är nöjd med mina prestationer de senaste månaderna, bland annat i Mexiko, och känner att det finns mer jag kan utveckla.

Dubbeln i Stockholm Ladies vann svenska paret Donika Bashota/Susanne Celik.