ANNONS

Fotbollsfest i Kungsängen när Sveriges U23-damer möter Holland

Dubbel fotbollsdramatik är att vänta. Först i afton, på Kungsängens IP och därefter på Sollentunavallen på lördag.
Dubbel fotbollsdramatik är att vänta. Först i afton, på Kungsängens IP och därefter på Sollentunavallen på lördag.
I kväll, torsdag, välkomnar Sveriges U23-damer Nederländerna till Kungsängens IP. En spelare i truppen är Stockholmare, Amanda Nildén som i dag spelar i England, och hon ser särskilt mycket fram emot matchen.
ANNONS

– Jag blev jätteglad över att få kallelsen, det är extra kul att få komma hem till Sverige och att spela på hemmaplan, säger hon till Stockholms Fotbollförbund som arrangerar matchen tillsammans med Svenska Fotbollförbundet.

Amanda Nildén började spela fotboll som 5-åring i IF Brommapojkarna innan hon 2017 bytte till AIK. Ett år senare gick flyttlasset till England för spel i Brighton & Hove Albion.

”Fick en fantastisk möjlighet”

– Jag fick en fantastisk möjlighet och valde att ta chansen. Min pojkvän Viktor Göykeres skulle flytta till Brighton och spela fotboll och då provtränade jag för klubbens damlag. Det gick bra och jag erbjöds ett kontrakt, säger den 21-åriga ytterbacken.

U23-damerna spelar två matcher mot Nederländerna, en i dag, torsdag, på Kungsängens IP, med start klockan 18.30. Sedan möts lagen igen på Sollentunavallen, då är det lördag som gäller och avspark sker 13.00.

”Vi spelar en rolig fotboll”

Förbundskapten Ulf Kristiansson beskriver Nederländernas spel som ”klassiskt holländskt, med ett tydligt markeringsinslag”, men han är optimistisk inför matcherna.

– Vi försöker alltid att spela boll och jag tycker att vi spelar en rolig fotboll. Laget innehåller många duktiga talanger som spelar på en bra nivå. Det finns många anledningar till att komma och kolla och vi hoppas att vi kan slå publikrekordet för U23, säger han till Stockholms Fotbollförbund.

Fri entré för alla under 18 år

Publikrekordet för U21/U23 dam- och flicklandskamper är 3 208 personer som såg Sverige vinna mot Frankrike med 4–2 på Ängaryds IP i Tranås den 25 maj 2005.

Kan det bli ett nytt rekord på Kungsängens IP i kväll?

Biljettpriset är 50 kronor för vuxna medan alla under 18 år går in gratis.

ANNONS