Åk ett av Sveriges största skidlopp för barn

Gratis att delta i Vismas skidtävling i Täby konstsnöspår
Arrangören hoppas att 500 barn ska vilja åka lördagens gratislopp i Täby.
Sportlovet invigs med ett av Sveriges största skidlopp för barn. Förra året körde nästan 300 barn loppet i Täby konstsnöspår.
– Det finns möjlighet att låna skidutrustning så man kan prova på och det är gratis att vara med i tävlingen, berättar Elinor Sjögren, projektansvarig för tävlingen Visma Ski Classics 4 Kids.

Lördagens lopp arrangeras av klubben Täby IS skidor i samarbete med IT-företaget Visma och är inspirerat av långloppstouren Visma Ski Classics, där bland annat Vasaloppet ingår. Det är andra året som loppet läggs i Täby.

– Nu har vi över 230 anmälda och det är några dagar kvar. Förra året var det många som anmälde sig på plats, berättar projektansvarig Elinor Sjögren på onsdagen.

Konstnön garanterar spår

Valet föll på Täby konstsnöspår eftersom Visma ville ha en anläggning som kan ta emot många barn oavsett väder.

– Spåret är jättefint, hälsar Björn Brännström, som är med i spårgruppen hos Täby konstsnöspår.

Arrangörernas mål är att det ska komma uppåt 500 åksugna barn från hela Stockholmsområdet.

– Vi har medaljer till 500 stycken och man får en startlapp, en väst som man får behålla. Det tycker barnen är roligt, säger Elinor  Sjögren.

Sportlovet invigs med ett av Sveriges största skidlopp för barn. Förra året åkte nästan 300 barn loppet i Täby konstsnöspår.

Gratis för alla barn

Lördagens barnlopp körs till skillnad från vid riktiga Vasaloppet utan tidtagning, men de obligatoriska vätskestationerna finns förstås. Alla barn i åldrarna 4-12 år får delta gratis. De yngre deltagarna kan 1,7 kilometer och de äldre 2,7 kilometer. Första starten sker vid kl.10.

Testa skicross

I närheten av skidstadion kommer det också finnas möjlighet att prova på skicross-arenan med hopp, portar, tunnlar och andra roliga aktiviteter.