Systrarna Thurin överlägsna i SM

Susanna och kristian Thurin
Susanna och Kristina Thurin jublar efter segern i SM-finalen på Skrea Strand i Falkenberg.
Susanna och kristian Thurin
Tvillingarna Thurin vann alla sju matcher i SM, inklusive finalen här, utan setförlust.
Susanna och Kristina Thurin levde upp till favoritskapet i beachvolley-SM i helgen.
Susanna och Kristina Thurin levde upp till favoritskapet i beachvolley-SM i helgen.
Kristina och Susanna Thurin kan för första gången titulera sig svenska mästare i beachvolley. De 24-åriga tvillingsystrarna från Sollentuna stormade genom helgens SM på Skrea Strand i Falkenberg och vann finalen i två raka set.

– Helt fantastiskt! Vi spelar kontrollerat, med stort lugn och med trygghet. Vet inte riktigt vad vi ska säga just nu. Det är så otroligt mycket glädje. Vi har kämpat så hårt för det här, säger Susanna Thurin direkt efter finalkrossen.

Systrarna Thurin, som är fostrade i Sollentuna men tävlar för 08 Beachvolley Club, var favoriter inför SM sedan de vunnit säsongens alla tävlingar i svenska elittouren Swedish Beach Tour (SBT).

Utan setförlust i SM

Och de levde upp till favoritskapet då de bemästrade den utmanande blåsten på Skrea Strand överlägset bäst och vann sju raka matcher utan att förlora ett enda set. I finalen mot Tadva Yoken och den regerande svenska mästaren Sigrid Simonsson blev det en klar seger med 21–15, 21–13.

– Mycket handlar om hård träning, men vi har haft väldigt stor hjälp av vår coach Mattias Magnusson också. Han kommer alltid med bra tips och trix och anpassar det till vårt sätt att spela, säger Kristina Thurin.