ANNONS

Täby FC kliver ut ur skuggorna

Om tre veckor ska forna farmarlaget Täby FC ut ur skrotade Caperiotäbys skugga.

– Jag tror inte killarna känner press, säger tränaren ­Tobias Johansson.
ANNONS

Täby har inget herrlag i högsta innebandyserien, SSL, stundande säsong. Sedan Caperiotäby blivit en familjemedlem i Djurgården är det Täby FC som gäller i Täby.

– Inspirerande, säger tränaren Tobias Johansson. Men egentligen ingen stor skillnad för oss som lag, trupperna har levt var för sig i alla år. Vi har en mycket bra stomme som varit med länge.

Täby FC slutade sjua som nykomling i norra allsvenskan 2013/14. I serieinledningen såg det ännu bättre ut och Tobias Johansson menar att det var på fysiken det brast sista månaderna.

– Vi är bättre i år, bättre förberedda. Kenny Andersson har sett till att spelarna fått jobba hårt med fysträningen, säger han.

Och truppen är vässad. I synnerhet med Oscar Kandell, som ingår i Täby FC:s kamratgäng och varit en av få Täbykillar som fått chansen i Caperiotäby.

– Han ville tillbaka till oss, inte med till Djurgården. Oscar blir en ledare med sitt sätt att spela.

Detsamma gäller Pierre Ahlberg som inte heller han flyttade med till Djurgården.

– Mitt och styrelsens mål är att vi ska vara ett Täbylag med Täbykillar. Det är vi i dag och jag ser en styrka i att vi har byggt ett lag under tre år. Truppen är ung och under utveckling, säger Tobias Johansson.

Risk för press när ni nu inte står i skuggan av Caperiotäby?

ANNONS

– Jag tror inte killarna känner press. Mer en möjlighet att kliva fram och det hoppas jag att de gör.

Målsättningen är topp fyra, mer än så vill Johansson inte sträcka sig. Han tror att det blir jämnt bakom Umeåklubben Team Thorengruppen. Ett lag, som enligt honom, varit SSL-mässigt de senaste åren och nu tros vara än starkare.

– Vi har byggt ett lag på rollspelare. Känslan är att vi är bättre på många positioner och väldigt starka som grupp. Vi är inte Caperio-täby, men ambition att visa att vi också kan spela bra innebandy, säger Tobias Johansson.

Premiären spelar laget den 23 september, derby hemma mot Järfälla.