Täby FK spelar sin största match på onsdag

Högerbacken Nils Lindahl och innermittfältaren André Frej kommer från Täby FK:s egna akademi och är i dag ordinare i A-laget. På onsdag möter de sitt livs tuffaste motstånd, hittills.
Högerbacken Nils Lindahl och innermittfältaren André Frej kommer från Täby FK:s egna akademi och är i dag ordinare i A-laget. På onsdag möter de sitt livs tuffaste motstånd, hittills.
På onsdag klockan 20 tar Täby FK emot Dalkurd FF, topplag i Superettan, hemma på Tibblevallen i Svenska cupens andra omgång. Täby FK har aldrig förr spelat en match av sådan kaliber och sportchefen Stefan Karlsson hoppas på storpublik.

– Läktaren tar 800 sittplatser under tak, men det går att klämma in fler. En del i klubben pratar om uppemot 1 000 åskådare men jag tycker att 500–600 är realistiskt att tro på, säger han.

Dalkurd har sin hemvist i Borlänge men laget, som har klättrat i seriesystemet i rasande fart och nu är nära allsvensk plats som topplag i Superettan, har ett stort följe även på andra håll i landet.

– När de spelar i Stockholm kommer alltid många kurder och tittar. Det ska bli väldigt kul att möta dem, säger Stefan Karlsson.

Det tycker även lagets tränare, Daniel Erlandsson. När han fick höra om cuplottningen blev han glad av två skäl.

– Dels att de är ett publiklag som engagerar många och dels för att de är så pass bra som de är. De kommer att ha ett betydligt högre bolltempo än vi är vana vid och dra med oss i det – och vi vill spela en snabb fotboll.

Men ska ni inte göra som damlandslaget i OS försvara er till 0–0 och vinna på straffar?

– De har ju varit framgångsrika, men vi får se. Klart att det handlar om att stå emot deras offensiv, framför allt i början, och vara riktigt bra i försvarsspelet för att ha en chans, säger Daniel Erlandsson.

Täby FK har bra form och vann i torsdags toppmötet mot Enköpings SK med 2–1 på bortaplan. Men skillnaden mellan division 3 och Superettan är stor och chansen att vinna mot Dalkurd är ändå mycket liten, bedömer Erlandsson.

– Möter vi dem 15 gånger så kanske vi har chansen i en av matcherna. Det krävs att vi har marginalerna på vår sida i varje situation – i 90 minuter, säger han.

Skulle Täby FK ändå skrälla är man klara för omgång 3 som är ett gruppspel med fyra lag där motståndet består av lag från Superettan och Allsvenskan.

Även Frej Täby, som gör sin andra säsong i Superettan, jagar en plats i omgång 3. De möter Brommapojkarna, just nu serieledare i division 1, borta på onsdag klockan 19.