ANNONS

Från Täby FK till Gefle IF och nu till Djurgården

Adam Bergmark Wiberg
Adam Bergmark Wiberg med Hasse Berggren vid övergången till Gefle IF för två år sedan.
För två år sedan lämnade Adam Bergmark Wiberg Täby FK för spel i Superettan med Gefle IF. Nu tar han nästa kliv. Den 21-årige anfallaren värvas av Djurgården, en klubb han hejat på sedan barnsben.
ANNONS

– Det känns fantastiskt för mig. Jag har stått på Sofia så det är en mäktig känsla, säger Adam Bergmark Wiberg till klubbens hemsida.

Han har spelat i Täby FK under hela sin ungdomstid, fram till sista året i U19 då han värvades av Gefle IF i Superettan. Första säsongen blev det nio matcher från start, och två mål. 2018 exploderade Adam och svarade för åtta mål på 22 starter, i ett Gefle som slet i botten av tabellen.

”Ett steg som är lagom för mig just nu”

Nu återstår att se om han kan ta ytterligare kliv i utvecklingen och producera även på allsvensk nivå. Själv känner han sig i alla fall redo.

– Det är ett steg som är lagom för mig just nu och jag tror att det är på en nivå där jag kan leverera.

Morfar hette Orvar Bergmark

Adam har fotbollen i blodet. Hans morfar hette Orvar Bergmark, som bland annat spelade 94 landskamper och senare blev svensk förbundskapten.

Djurgårdens sportchef Bosse Andersson har länge haft koll på anfallstalangen från Täby FK, och tror att han kommer att utvecklas ytterligare i Djurgården.

– Han är löpvillig, snabb och har många av de egenskaper som krävs för dagens anfallare. Det ska bli väldigt spännande att följa honom under den kommande tiden och han kommer säkert att triggas av konkurrensen i DIF, säger Andersson till Djurgårdens hemsida.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Täby direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.