Täby FC illa ute – men reste sig och vann

Moa Tschöp slog in två spelmål och en avgörande straff då Täby FC bortaslog Endre.
Moa Tschöp slog in två spelmål och en avgörande straff då Täby FC bortaslog Endre.
Täby FC:s damer var illa ute i den andra kvartsfinalen mot Endre, men lyckades resa sig och ta hem segern efter straffavgörande. Därmed har lagen varsin seger i matchserien om bäst av fem. Tredje matchen spelas hemma i Tibblehallen på tisdag.

Täby FC slutade trea i SSL och fick välja på att möta Endre eller Rönnby i kvartsfinal. Valet föll på gotländska Endre då man gjort bra matcher mot dem i grundserien.

Men väl i slutspel visade sig Endre vara en tuff motståndare. Första matchen, i Tibblehallen i fredags, slutade med seger för Endre med 7–3.

”Man har råd att förlora två”

– Fördelen med bäst av fem matcher är att man har råd att förlora två, sa Täby FC:s tränare Lars Jedheim till klubbens hemsida efter förlusten.

Och så höll det på att bli. I den andra matchen, som spelades inför över 1 000 åskådare i Visby på söndagen, tog hemmalaget kommandot och ledde med 2–0 med mer än halva matchen spelad. Men då svarade Moa Tschöp för två snabba mål, båda gångerna framspelad av Jennifer Stålhult, och det stod 2–2 inför sista perioden.

Hemmamatch på tisdag

Louise Wickström gav Täby FC ledningen efter 9.30, men ledningen höll bara i 20 sekunder. Matchen slutade 3–3 och gick till straffavgörande. Där var Täby FC kallast. Moa Tschöp satte 4–3 och gav Täby FC segern.

Tredje matchen spelas i Tibblehallen på tisdag klockan 19.10. Fjärde matchen spelas i Visby på fredag. Och en eventuell femte match spelas i Tibblehallen på söndag.