ANNONS

Täby IS SK vill satsa på prova på-dagar

Med vinterns intåg är vartenda skidspår på Jarlabanke golfklubb öppet.

Tränaren Peter Rune hoppas nu att Täby IS SK inom kort kan börja erbjuda prova på-dagar.
ANNONS

Under de fem–sex vintrar Peter Rune med flera lagt ner energi och lust på att skapa liv i Täby IS skidsektion har säsongsöppningen aldrig varit bättre än nu.

Tack vare den tidiga kylan hann klubben spruta upp tre jättehögar av konstsnö samt göra spår innan den äkta varan föll i förra veckan.

– Fantastiskt. Nu ska vi bara packa nysnön i konstsnöspåren som vi hann göra. Slingan på fyra kilometer var öppen första advent, redan då räknade jag vid ett tillfälle till 70 bilar på parkeringen.

Det ironiska är att Täbys lilla skidsektion, 142 medlemmar, gångna helgen stack norrut på skidläger. Om man vetat hade man säkert stannat hemma.

– Men läger är alltid kul, säger Peter Rune.

Täby IS SK har små träningsgrupper. I gruppen 9–12 år har man 20–40 åkare. Peter Rune tror att man kan få in några till.

– Men det är inte som på fotbollsträning. Vi är få ledare och vardagsträningen sker på en stor golfbana, i mörker med pannlampor. Det har sina utmaningar att hålla ihop träningsgruppen.

Vad gör ni om 20 nybörjare kommer till nästa träning?

– Det blir svårt. Min förhoppning är att vi snart kan ordna prova på-dagar på helgerna. Annars är det så att föräldrar behöver vara med sina barn i början. Att man tar sig ut i spåren som familj och på det sättet kommer i gång med skidåkning.

ANNONS

Täby IS SK är i vinter en av två klubbar skidförbundet valt ut i ett träningsprojekt. Klubbens åkare skriver om träningar, resultat och intryck.

– Som klubb får man en del utbildningsmaterial, dokument. På det här sättet blir utbildningen mer levande. Det blir spännande att följa våra åkares utveckling.

Skid- och golfklubben har gjort stora investeringar vid köp av bland annat snö­kanoner. Med ett tidigt snötäcke finns det hopp om att verksamheten ska gå runt. Barn under 18 år åker gratis i spåren, för vuxna kostar årskortet 700 kronor.

– Vi har spår för klassisk åkning, men även sträckningar för skateåkning och gör allt vi kan för att de ska vara bra, säger Peter Rune.