IK Frej Täby klart för kval

Martin Falkeborn, Frej Täby
Martin Falkeborn gjorde 1–0 för IK Frej mot TFF inför 593 åskådare på Vikingavallen.
En omgång återstår i Superettan men det står redan nu klart att IK Frej Täby tar en kvalplats och får möta tvåan i Norrettan Akropolis IF i ett dubbelmöte för att rädda nytt kontrakt.

IK Frej Täby tog en poäng mot topplaget Trellebrorgs FF i säsongens sista seriematch hemma på Vikingavallen i fredags. Martin Falkeborn satte 1–0 redan i tredje minuten, ett resultat som stod sig till pausvilan.

I andra halvleken kvitterade Trelleborg tidigt. Frej återtog ledningen via ett självmål i 58:e minuten, men gästerna kvitterade på nytt bara sju minuter senare. Matchen slutade 2–2 och Frej tog en poäng som hade kunnat bli avgörande i jakten på en kvalplats.

Inleder kvalet borta

Nu föll dock Syrianska FC med 1–2 mot Falkenbergs FF på söndagen, vilket innebär att IK Frej redan före sista matchen – Falkenberg borta på lördag – kan börja fokusera på att rädda nytt kontrakt i Superettan via kval.

Där väntar alltså Akropolis IF, tvåa i division 1 norra, i ett dubbelmöte. Första matchen spelas borta, på Spånga IP, onsdagen den 8 november. Andra matchen spelas på Vikingavallen lördagen den 11 november.