Täby möter Mora i kvartsfinal

Liksom för ett år sedan ställs Täby FC mot KAIS Mora när innebandyns SM-slutspel inleds med kvartsfinaler.

– Jag tror att vi har goda förutsättningar, säger tränaren Tobias Ljungholm.

Kais Mora vann SSL:s grundserie 2014/15 och valde då som seriesegrare att möta Täby i kvartsfinalserien. I år vann Pixbo serien, men varken Göteborgsklubben eller serietvåan IKSU valde sjundeplacerade Täby. Vilket kan tolkas som att man har respekt för Tobias Ljungholms trupp. Som tabelltrea fick Mora välja Täby och vill man fortsätta spekullera var det nog inget önskeval den här gången.

– Vi har spelat två tuffa matcher mot Mora den här säsongen. Det är i tredje perioden som de sprungit ifrån oss. Mora har en bra förstafemma. Jag tror att vi har goda förutsättningar om vi kan störa den.

Matcherna i vinter har slutat 3–7 i Mora och 3–8 i Täby.

– Känslan är att vi stadigt går framåt, utvecklas, säger Ljungholm och refererar lite till sista grundseriematch mot Jönköping.

Den avgjorde Täbylaget genom att vända 0–2-underläge till 5–2 på fem minuter i första perioden.

– Sedan kontrollerar vi matchen och testar en del spel- och uppställningsvarianter. Mora är såklart en tuffare motståndare, men vi är ett annat och bättre lag än förra året, säger Tobias Ljungholm.

Förra årets kvarsfinalserie vann Mora i tre raka matcher: 10-1, 8–5 och 3–2. Täby tänker sälja sig mycket, mycket dyrare den här gången.

Mora spelar hemma i match 1 och 3, Täby i match 2 och 4. En eventuellt femte och avgörande kvartsfinal spelas i Mora.