Täby IS Skidor kan få Barnidrottspriset 2018

Peter Rune, Täby IS Skidor
Peter Rune skidar fram i Täby Konstsnöspår.
Täby IS Skidor och klubbens ordförande Peter Rune är en av de nominerade till Svensk Barnidrottspriset 2018. Totalt 13 kandidater är nominerade, men kanske ligger Täby IS Skidor extra bra till då juryn består av Anna Haag, Emil Jönsson och Björn Ferry.

Syftet med Barnidrottspriset, som har delats ut sedan 2013, är att uppmuntra barnidrott med ett tydligt barnperspektiv. Priset ges till  den eller dem som på ett inspirerande sätt stått upp för barns rättigheter i idrotten eller i konkret handling bedrivit idrottsverksamhet som kan inspirera andra.

Både bredd och elitidrott

Så här lyder motiveringen till nomineringen av Täby IS Skidor: ”Intresset för längdskidåkning har ökat starkt i Stockholmsregionen tack vare Täby IS Skidor. Alla är välkomna att träna på deras konstsnöspår. De har konkret visat på att det går att satsa både på bredd- och elitidrott. Glädje är målet och föreningen växer så det knakar. De har en blandning av barn och vuxna . Barn tränar och tävlar på sina villkor och föreningen Täby IS har ingen fixering vid resultatlistor för barnen. Längdskidåkning är skonsamt, allsidigt och går utmärkt att kombinera med andra idrotter.”

Peter Rune, Täby IS Skidor

Peter Rune, ordförande i Täby IS Skidor.

Prisutdelning på Stadion

Bland tidigare vinnare av Barnidrottspriset finns Patrik Sjöberg och Kalle Zackari Wahlström.
Årets pris delas ut vid Bauhausglan på Stockholm Stadion den 10 Juni