Täbybo fyra i inomhus-VM i fallskärmshoppning

Team X. Lena Erlandsson, Katarina Sonnevi, Bodil Almberg och Johanna Forslund kom fyra i formationshoppning.
Team X: Lena Erlandsson, Katarina Sonnevi, Täbybon Bodil Almberg och Johanna Forslund.
Det svenska damlaget Team X, med Täbybon Bodil Almberg, svarade för en stark insats och var mycket nära en bronsmedalj när inomhus-VM i fallskärmshoppning avgjordes i Montreal i helgen.

– Enastående insatser som är resultatet av ett hårt och målmedvetet arbete. Med resultaten på VM i Montreal har vi etablerat oss i världseliten som ett land med en framtid som kommer att bli mycket spännande att följa, säger Per-Olov Humla, ordförande i Svenska Fallskärmsförbundet.

De svenska tjejerna i Team X slutade alltså på en hedrande fjärdeplats efter en spännande finalrunda med tio omgångars formationsflygning.

Slog sitt poängsnittrekord

Det går ut på att de fyra lagmedlemmarna ska bilda så många formationer som möjligt på 35 sekunder då de burna av gigantiska fläktar svävar i luften i en stor vindtunnel.

skydiving

Team X under en av de tio omgångarna med formationsflygning i VM i Kanada.

På VM i Montreal slog Team X sitt snittrekord med 22,3 poäng. En markant förbättring sedan SM 2016 då de noterade 14,8 poäng.

Det svenska herrlaget i formationsflygning, Echochamber, slog också de sitt snittrekord – och nytt svenskt snittrekord – med 26,1 poäng vilket gav dem en sjätteplats.