ANNONS

Två Täbykillar klara för JVM i Schweiz

Jacob Nystedt
Jacob Nystedt har radat upp första- och andraplatser i säsongsinledningen.
Svenska Skidförbundet har tagit ut sex herrar till junior-VM i Goms, Schweiz, 28 januari–3 februari. Två av landslagsåkare är från Täby – 18-årige Axel Aflodal och 19-årige Jacob Nystedt.
ANNONS

– Vi har en stark och bred trupp som åker till Goms. JVM är säsongens stora mål för de yngre åkarna då de vill prestera bra och visa framfötterna, säger förbundskaptenen Rikard Grip.

Jacob Nystedt är uppvuxen i Lahäll och gör sin sista säsong som junior. Han går fjärde året på skidgymnasiet i Sollefteå och tävlar för skidklubben Hudiksvalls IF.

Jacob vann JVM-test

Hans form inför JVM är uppenbarligen god. Jacob vann nyligen den viktiga JVM-testen i Ötersund över 20 kilometer fristil precis före Moras Gustav Berglund.

Jag satsade på den sista riktiga backen och fick en bra lucka, men sedan tog man in på mig i utförskörningen mot slutet, sa Jacob till sweski.com efter segern.

Jacob Nystedt

Jacob Nystedt gör sin sista säsong som junior.

Av bara farten kom han tvåa i 10 kilometer fristil klassiskt i Scandic Cup dagen därpå.

Åkte alla lopp i JVM i fjol

Jacob Nystedt kom med i Svenska Skidförbundets juniorlandslag förra säsongen och fick då åka alla fyra loppen på JVM i USA, med bra resultat.

Nu är han med i det nya U23-landslaget och i säsongsinledningen har han radat upp första- och andraplatser.

ANNONS

Axel starkast i spurten

Även truppens andre Täbykille Axel Aflodal, som går skidgymnasiet i Mora och tävlar för Sundbybergs IK, har inlett säsongen starkt. Han vann fristilssprinten i Scandic Cup i Östersund efter att länge ha legat tvåa i finalen innan han gick förbi och drog ifrån på upploppet.

Axel Aflodal

Axel Aflodal i Sundbybergs IK:s gröna dräkt.

I Idre tappade han skidan, men utöver det är Axel obesegrad på JVM-disciplinen fristil den här säsongen.

JVM på 1 300 meters höjd

JVM avgörs alltså den 28 januari till den 3 februari i den vackra dalgången Goms i Schweiz. Tävlingarna avgörs på Nordic Center i den lilla alpbyn Ulrichen som ligger på dryg 1 300 meters höjd.

– Truppen reser ner sju dagar innan första tävling för att vänja sig vid den höga höjden och få bästa möjliga förberedelser för att kunna göra ett bra mästerskap, säger Rikard Grip.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Täby direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.