Täbyspelare klar för innebandy-VM

Louise Wickström.
Louise Wickström.
Täby FC IBK-spelaren Louise Wickström har fått sitt genombrott i höst.

Efter en förstörd fjolårssäsong är hon uttagen till VM i innebandy.

Louise Wickström, 24, har i höst vippat in och ut på topp 10 i Svenska superligans poängliga. Dock är det varken som målskytt eller framspelare hon har sin främsta spetsegenskap, enligt tränaren Rune Engström.

– Fysiken. Hon är stark, sliter och river och gör ett fantastiskt arbete för sina kedjekamrater. Inställningen är enorm, som checkspelare är hon bäst i Sverige.

– Oj, det är bara att tacka, säger hon.

Fysiken har länge varit Louises signum och blickar vi tillbaka mot säsongen 2012/13 har hon behövt lägga mycket energi för att få sin VM-biljett.

Blekingetjejens andra säsong i Täby var tuff.

– Jag missade hela förra säsongen, spelade två matcher. Det var en lös broskbit, det låter kanske lamt, som ledde till operation. Det var tungt, men målet att spela VM har drivit mig.

Hon hade gjort tre landskamper innan skadan och operationen. I höst har hon spelat två och en halv under Euro floorball.

– Det är tack vare väldens bästa sjukgymnast på Täby Rehab som jag kommit tillbaka. Det är skitcoolt att det gått så bra och att jag kom med i truppen, säger Louise Wickström.

Hon rehab-tränar fortfarande ett par gånger i veckan. För att bli ännu starkare.

Och det är starka mål hon gör.

– Bara krigarmål, på ren vilja.

Är du överraskad över uttagningen?

– Både ja och nej. Truppen innehåller många etablerade stjärnor och jag konkurrerade nog om en av de sista platserna. Jag ska visa att de gjorde ett bra val.

Sverige har vunnit fem av åtta spelade världsmästerskap. De tre senaste har Sverige vunnit. Årets VM avgörs i Tjeckien den 7–15 december.

– Vi ska självklart kämpa om guldet. Finland, Schweiz och Tjeckien är bra, men jag blir besviken om vi inte har guldet med oss hem, säger Louise Wickström.