Unga Täbytalangen levde upp till favoritskapet – vann Cykelvasan

Täbykillen Joel Warrén vann Cykelvasan i ungdomsklasserna 2019.
Täbyåkaren Joel Warrén vann Cykelvasan med sådan marginal att han kunde kosta på sig en segergest på målrakan i Mora.
Täbyåkaren Joel Warrén var snabbast i ungdomsklasserna i Cykelvasan.
Joel Warrén inte bara vann det viktiga loppet utan berättar också att han fick uppfylla en dröm på målrakan.

Joel Warrén, som kör för Team HiQ och coachas av team manager och proffsåkaren Calle Fiberg, har haft en stark säsong. Han vann Lidingöloppet MTB tidigare i år. Han var också uttagen till Ungdoms-OS, där han dock kom på 64:e plats i linjeloppet och 38:e i tempoloppet.

Inför Cykelvasan, som är nordens största MTB-lopp, var han favorit och satte in en attack redan i den första backen vid Oxberg efter 4 kilometer, uppger Calle Friberg. Det avgörande rycket kom vid kontrollen i Hökberg med 19 kilometer kvar då endast norrmannen Østen Borvold Midtsundstad orkade hänga på.

Täbykillen Joel Warrén vann Cykelvasan i ungdomsklasserna 2019.

Täbytalangen Joel Warrén kör in i mål i Mora som vinnare i Cykelvasans ungdomsklasser 2019.

Åkte solo in i mål

Joel Warrén skakade av sig norrmannen precis inför upploppet och kunde åka sola in på målrakan till Vasaloppsmålet, enligt Friberg.

– Jag är så glad, det har varit lite av en dröm att komma in först på upploppet i Mora och kunna göra en riktig segergest”, säger Joel Warrén i ett pressmeddelande.

Täbykillen Joel Warrén vann Cykelvasan i ungdomsklasserna 2019.

Gick bra för teamet

Calle Friberg själv tog hem spurtpriset vid Risberg och kom till slut 6:a i klungspurten på Cykelvasan 90.

Svensken Emil Lindgren och norskan Elisabeth Sveum vann Cykelvasan 90 i år. Joel Warréns äldre teamkompis Michael Stjernquist kom på bronsplats i herrklassen medan Matthias Wengelin kom in som tight tvåa.

Cykelvasan har blivit mäkta populär med över 24 000 anmälda deltagare i år. Ungdomscykelvasan hade i år anmälningsrekord. Tilde Lindström, som också ska ha Täbykoppling, vann F13-14.

Tävlar i tempo-SM

Nästa tävling för Täbyåkaren Joel Warrén blir Tempo SM i Jönköping nästa vecka där även lagkompisen Lisa Nordén, som regerande mästarinna kommer att delta och försöka försvara sitt SM Guld i tempo.