Taggat Frej Täby föll mot Malmö

Trots många fina prestationer räckte inte IK Frej Täby ända fram mot Malmö FF i söndags, men målvakten Devala Gorrick höll nollan i 70 minuter.
Trots många fina prestationer räckte inte IK Frej Täby ända fram mot Malmö FF i söndags, men målvakten Devala Gorrick höll nollan i 70 minuter.
IK Frej Täby skakade om Malmö FF rejält i Svenska cupens andra omgång.

Men efter ett bortdömt mål och en tung utvisning blev det förlust i söndags med 2–0.

Med 1 178 åskådare på Skytteholm har Frej Täby ett nytt publikrekord att jaga i framtiden. Men trots den fina publiksiffran och otaliga bra fotbollsprestationer av Täbyklubben var Frej-tränaren Bartosz Grzelak mycket besviken efter cupfesten mot MFF.

– Det här kändes i en halvtimme som vår kväll, vår match. Vi hade en jättechans att skriva klubbhistoria. Men när vi vid 0–0 gör mål hittar domaren en orsak att döma till Malmös fördel.

Efter en halvtimme tilldömdes Malmö straff. Dessutom åkte högerbacken Simon Strand på rött kort för frilägesutvisning.

– Jag blir så besviken. Det dödar vår möjlighet att störa Malmö med ett tätt försvarsspel och bra kontringar. Så trist. Domslutet innebär dessutom tre straff i ett. Han blir ju avstängd också.

– Jag tycker att det är en mängd 50/50-situationer där de dömer till Malmös fördel. Men som underdog kanske man ska ha det så, fortsätter Bartosz Grzelak.

Devala Gorrick räddade straffen och gjorde i övrigt en toppmatch. I 70 minuter tog han allt och fick det allsvenska laget att vråla av ångest när anfallen, via Gorricks fingerspetsar, träffade målramen eller landade i amerikanens famn.

När nollan sprack var det efter ett välplacerat skott från straff­områdeslinjen av landslagsaktuelle Jiloan Hamad. Inte ens Gorrick hann på bollen.

Med målet gick luften ur dramat och 2–0 kunde ha blivit 6–0 sista 20 minuterna.

Sista kvarten knäade även Niklas Thor, som annars dragit ett mycket tungt lass på Frej Täbys centrala mittfält.

– Jag är stolt över försvarsinsatsen, den är bra trots att vi i över en timme spelar med en man mindre. Inställningen är bra och det ska den fortsätta vara. Vi har mycket att spela om i sista omgången (mot Öster) för jag tror inte att Malmö slår Sundsvall, säger Bartosz Grzelak.

Fakta

Grupp 3

I sista omgången möts Öster–Frej Täby (14 mars) och Malmö–GIF Sundsvall (17 mars).