Talangen från Gröndal går till Premier League

Viktor Gyökeres gick från IFK Aspudden-Tellus till BP 2014.
Viktor Gyökeres gick från IFK Aspudden-Tellus till BP 2014.
19-årige supertalangen Viktor Gyökeres från Gröndal ser ut att lämna svensk fotboll för Premier league i England.. Enligt Expressen säljs BP-anfallaren till engelska Brighton & Hove Albion FC för cirka 10 miljoner kronor.

Viktor Gyökeres har gjort stor succé i BP:s A-lag i år. Med nio mål har han bidragit starkt till att laget som nykomling leder Superettan, med stor marginal ner till kvalstrecket, efter 20 omgångar.

Stjärnskottet Gyökeres ser dock inte ut att spela i Allsvenskan nästa år, varken i BP eller i någon av de svenska storklubbar – Hammarby, AIK, Djurgården och IFK Göteborg med flera – som har försökt värva honom.

IFK Aspudden moderklubb

I stället lämnar han Sverige för spel med Brighton, som är nykomling i Premier League. Enligt Expressen är Viktor Gyökeres överens om de egna villkoren med klubben och BP ska ha accepterat ett bud på omkring 10 miljoner kronor.

Viktor Gyökeres har IFK Aspudden som moderklubb och spelade i IFK Aspudden-Tellus innan han 2014 bytte till BP där han som nybliven 17-åring A-lagsdebuterade i Superettan i augusti 2015.