ANNONS

Talanger går före egna Vasaloppet

Gångna helgen matchade Peter Nordström tre Brottby SK-åkare till fina placeringar i Kalle Anka Cup.

Därefter tog han sig ett eget pass inför Vasaloppet.
ANNONS

Ett nytt kvitto på Brottby SK-ungdomarnas träningsflit det senaste halvåret kom när Kalle Anka cup i längdskidåkning för 13–14-åringar avgjordes i Sveg i helgen. Bäst gick det för Edvin Nordström och Johan Herbert i H13. Båda visade konkurrenterna från snödistrikten att det går att lära sig sporten också i 08-området. Vann hela klassen gjorde för övrigt Täbykillen Axel Aflodal, Sundbybergs IK.

I sammanräkningen slutade Edvin Nordström sexa och Johan Herbert nia. I de tre enskilda loppen hade Edvin placeringsraden 14–9–7 och Johan 10–7–16.

Bland flickor i F13 hade Anna Herbert det aningen tuffare. Anna slutade på 15:e plats med placeringsraden 22–10–21.

– Vi är jättenöjda. Alla hänger med i dessa sammanhang och det är självklart inspirerande, säger Peter Nordström.

Nordström var Vallentunas snabbaste Vasaloppsåkare 2011. Med ambitionen att bli topp 500 skar han mållinjen som 817:e åkare.

Att det ska bli en ännu bättre insats på söndag håller han som ytterst tveksamt, han har prioriterat klubbens ungdomar och var i söndags inte ens anmäld till folkfesten.

– Men jag ska köpa en startplats på blocket. Egentligen hade jag tänkt avstå, men det är svårt att låta bli.

Trots att BSK:s skidsektion har styrts upp med mer kontinuerlig träning har det inte påverkat Peters egen träning positivt. Han klagar bland annat på för korta träningsdistanser och för många fikapauser.

– Jag vill ju vara social med ungdomarna, min träning känns inte så viktig. Jag har tränat fel för Vasaloppet och känt mig ur slag i de lopp och längre träningar jag kört. Förra säsongen var även mer motiverande, då fanns det mycket snö en längre tid.

ANNONS

Han sätter topp tusen som mål, men garderar sig – offensivt.

– Jag vet hur det brukar bli. När loppet startat åker jag tills jag blir trött och kroppen säger ifrån, sen vi får se hur långt det räcker.