Tåpaj avgjorde för AFC – men nu blir det smygflytt från Solna

AFC United närmar sig allsvenskan, men samtidigt är man på väg att lämna Solna.
AFC United närmar sig allsvenskan, men samtidigt är man på väg att lämna Solna.
En tåpaj av Omar Eddahri avgjorde tisdagens toppmöte i Superettan. AFC United slog IK Sirius med 1–0 inför hela 1 071 åskådare på Skytteholms IP. Men nästa hemmamatch, mot Degerfors den 27 september, spelas i Eskilstuna.

– Ja, vi flyttar till Eskilstuna vid årsskiftet och nu vill vi bjuda in Eskilstunaborna till ett smakprov och se en match inför nästa år, säger Omran Ismail, marknadsansvarig i AFC United.

I hemmamatchen mot IK Sirius från Uppsala saknade AFC United både mittbacken Daniel Jarl och lagkaptenen Filip Rogic som var avstängda. Ändå lyckades man alltså besegra serieledarna med 1–0. Målet gjorde Omar Eddafri, med Sundbybergs IK som moderklubb, i den 69:e minuten.

I och med segern befäste AFC United tredjeplatsen, som innebär kval till allsvenskan, och är bara fem poäng bakom IK Sirius med sex omgångar kvar.

Publiksiffran var den näst bästa för året för AFC på Skytteholms IP. Kanske börjar man locka Solnaborna till hemmamatcherna nu, lagom till att man är på väg att lämna kommunen för Eskilstuna.

– Det var många Sirius-supportrar på plats, men visst, det dyker upp fler och fler på Skytteholm nu när det börjar dra ihop sig med avgörande matcher, säger Omran Ismail.