Allsvenskan: ”Tatueringarna har tagit ett år att göra”

John Lagebros ryggtavla pryds bland annat av Stockholms Stadion, Djurgårdens IF:s grundare John G. Jansson och fans med bengaler.
John Lagebros ryggtavla pryds bland annat av Stockholms Stadion, Djurgårdens IF:s grundare John G. Jansson och fans med bengaler.

Under flera år nöjde sig John Lagebro med en halsduk i sitt älskade lags färger när han gick på matcher. Men redan som tonåring funderade han på att göra en stor tatuering med Djurgårdens IF som motiv.

– Djurgården är en stor del av mitt liv, och det vill jag visa för alla.

Till slut blev det av. Den 37-årige Ältabon gick till tatueraren, och nu är hans kärlek till klubben inristad på nästan hela ryggtavlan. Förutom klubbmärket finns motiv som Stockholms Stadion, Djurgårdens IF:s grundare John G. Jansson och supportrar.

– Tatueringarna har tagit ett år att göra. Jag vågar inte säga vad det har kostat, för då får min fru veta det.

John Lagebro är medlem i Djurgårdens IF och supporterföreningen ”Järnkaminerna”. Han har varit djurgårdare så länge han kan minnas.

– Farsan är djurgårdare och jag följde med honom på matcherna. Min mamma har sedan ungdomsåren varit medlem i ”Djurgårdens Supporter Club”.

Faktum är att John Lagebro bara är mitt uppe i förvandlingen till ett levande konstverk.

– Det finns utrymme kvar på ryggtavlan och jag diskuterar med min tatuerare vad vi ska hitta på. Det blir Stockholmsmotiv, kanske med Hovet eller Kaknästornet.

Fakta

Supportrarna och spelarna berättar

Supportrarnas berättelser:

”Hela hjärtat är AIK”

Mamman som tog med barnen i bärsele till Hammarbyklacken

Spelarnas berättelser:

De allsvenska Stockholmsspelarna berättar om sina bästa publikminnen.

TV: ”Jag fick inte behålla matchtröjan”

TV: ”Planstormningen 2009 är ett fint minne”

TV: ”Alla buade ut oss”