Tele2 arena siktar på världsrekord

Tidernas publikfest. Det hoppas Svenska innebandyförbundet bjuda på när SM-finalerna avgörs på Tele2 arena i vår.

– Vi ska slå världsrekord, säger Svensk innebandys ordförande Tomas Engholm.

Den 16 april arrangeras traditionsenligt både herr- och damfinalen i innebandy under samma evenemang – ett upplägg som i vår firar 15 år. Tanken är att fira det med en riktig publikfest.

Den stora skillnaden nästa år är att det finns möjlighet att bjuda in en klart större publik än vanligt eftersom finalerna tar plats i Tele2 arena.

– Tele2 arena blir en ny nivå för innebandyn både i Sverige och internationellt. Ett häftigt steg för oss, säger Tomas Engholm i ett pressmeddelande och fortsätter:

– SM-finalen är en riktig fest med två högintressanta finaler med Sveriges bästa klubblag och en mängd kringaktiviteter. Det som skiljer mot tidigare är att vi kan ta in betydligt fler åskådare, 20 000. Inramningen lär bli enorm.

Tidigare har finalerna avgjorts på Hovet, Malmö arena och i Globen. Redan på måndagen släpptes biljetterna till vårens avgörande och förhoppningen är att locka den största innebandypubliken någonsin. Rekordsiffran ligger för tillfället på 15 106 åskådare och har stått sig sedan 1996 då Sverige mötte Finland i VM-finalen i Globen.

– Det är en siffra som vi ska slå. Vi ska sätta världsrekord och göra SM-finalen den 16 april till tidernas häftigaste innebandyevent. Det är ingen omöjlighet att fylla Tele2 arena men det krävs hårt arbete, säger Tomas Engholm.