ANNONS

Tellqvist lämnar DIF – Järfälla HC hugger

Mikael Tellqvist, målvakt Djurgården hockey.
Mikael Tellqvist lämnar DIF. Kan han lockas till moderklubben Järfälla HC?
Målvakten Mikael Tellqvist bestämde sig i går för att lämna Djurgården. Senare samma kväll blev hans moderklubb Järfälla HC klar för avancemang till division 2. Nu ska JHC göra ett försök att värva hem den landslagsmeriterade 37-åringen.
ANNONS

– Självklart gör vi ett försök. Annat vore tjänstefel, säger Andreas Mindell, lagledare i JHC:s A-lag.

Mikael Tellqvist lämnade Järfälla HC för Djurgården där han vann två SM-guld innan karriären fortsatte i NHL och senare ryska ligan. Han har även representerat Tre Kronor och tagit guld i OS och silver och brons i VM.

Åter i DIF 2014

2014 återvände Tellqvist till Djurgården och SHL. Men nu lämnar han alltså, efter tre säsonger.

– Som jag känner just nu och som Djurgården kände så är det bäst att gå skilda vägar. Djurgården vill bli en toppklubb i SHL igen och jag ser inte mig som den som ska vara med i nästa steg. Det känns tufft så klart men allt har en början och allt har ett slut. Djurgården gör rätt som letar efter någon som är med in i framtiden, säger Mikael Tellqvist till Djurgårdens hemsida.

”Ska ta våren och fundera”

Tellqvist har ännu inte bestämt sig för vad han ska göra framöver.

– Jag ska ta våren och sommaren till att fundera på om jag vill fortsätta spela eller fortsätta i en annan typ av karriär.

Vill det sig riktigt väl för JHC kan man ha en tidigare landslagsmålvakt mellan stolparna nästa säsong då man är åter i division 2.