ANNONS

Tennislöftet tillbaka i Danderyd: ”Skitkul”

Mikael Ymer är tillbaka hos Good to great i Danderyd. I helgen spelar han David Cup.
Mikael Ymer är tillbaka hos Good to great i Danderyd. I helgen spelar han David Cup.
Mikael Ymer ställer upp för Sverige mot Portugal i helgens David Cup. I veckan blev det klart att han kommer tillbaka till tennisakademien Good to great i Danderyd.
ANNONS

Mikael Ymer är rankad på 355:e plats i världen och ett av Sveriges största tennislöften. I helgen är han en av de som ska försöka slå Portugal i Davis Cup-mötet i Kungliga tennishallen.

Sedan tolv års ålder har Ymer tränats av tennisakademien Good to great i Danderyd. Tills han i februari förra året plötsligt lämnade akademien.

Anledning ska ha varit att Ymer inte velat skriva under ett avtal där en del av hans prispengar skulle betalas till Good to great, rapporterar Dagens nyheter.

Nu är avtalet underskrivet, och 19-åringen tillbaka i Danderyd.

– Vi har kommit överens och pratat igenom allt som hände. Självklart var det trist när det blev som det blev tidigare, men nu har vi hittat en lösning, säger Good to greats vd, Nicklas Kulti, till DN.

En av Sveriges

mest lovande spelare

ANNONS

Nicklas Kulti

Kulti säger i intervjun att det var ”självklart att ta emot honom igen”, och enligt Mikael Ymer var det ”som om vi aldrig slutade vårt samarbete”.

När Mitt i pratar med Nicklas Kulti på fredagen har Mikael Ymer redan varit på Catella Arena och kört några träningspass.

– Det känns skitkul. Han är en av Sveriges mest lovande spelare och det är fantastiskt att ha honom här.