I Tensta blir flyktingar basketdomare

Georgios Koukovinos tränare i Tensta basket tillsammans med ungdomar om utbildats till domare.
Tensta Baskets tränare Georgios Koukouvinos tillsammans med de sju utbildade domarna.
Georgios Koukouvinos, tränare i Tensta Basket.
Georgios Koukouvinos.
Tensta Baskets tränare Georgios Koukouvinos uppmärksammas för sitt arbetet att locka ensamkommande flyktingbarn till basketen.
Projektet får nu stöd ekonomiskt stöd.

Georgios Koukouvinos ligger bakom Tensta Basket Refs. Ett projekt där Tensta basket utbildar ensamkommande flyktingar till ledare och domare. Hittills har klubben utbildat sju ungdomar, målet är att utbilda ytterligare åtta under 2017.

– Tensta Basket Refs betyder väldigt mycket för dessa ungdomar. Att få domaruppdrag betyder mycket för deras frihets- och självkänsla. Dessutom är det ett första steg ut i arbetslivet och en chans att tjäna lite egna pengar, säger Georgios Koukouvinos i ett uttalande.

Georgios Koukouvinos, tränare i Tensta Basket.

Georgios Koukouvinos, tränare i Tensta Basket.

”Imponerade”

Projektet får nu ekonomiskt stöd för att nå sitt mål. Det är Loka Heros, ett samarbete mellan Svenska basketbollförbundet och Loka som uppmärksammar klubben.

– Vi i juryn är så imponerade av Georgios engagemang för ungdomar och inte minst ensamkommande flyktingar. Tensta är ett område där basket är viktigt, men klubben har länge haft stora utmaningar eftersom resurserna saknats. Därför känns det viktigt att stötta Georgios och Tensta Basket, säger Fredrik Spendrup, vd på Spendrups Bryggeri och ordförande i Loka Heroes jury i ett uttalande.