ANNONS

”The Mauler” mot ny chans på titeln

Förlusten på Tele2 Arena höll på att knäcka Alexander Gustafsson. Nu är "The Mauler" tillbaka och har fått en oväntad chans till världsmästarbältet.

– Officiellt är jag underdog. Men jag kommer att vinna fajten, säger han.
ANNONS

Nio månader har gått sedan Alexander ”The Mauler” Gustafsson förlorade på teknisk knockout mot Anthony Johnson inför 30 000 fanatiska hemmafans på Tele2 Arena i Stockholm. Förlusten tog hårt på svensken. Så hårt att han funderade på att sluta med MMA.

– Jag tycker fortfarande att det är tufft att tänka på. Det tog mig evigheter innan jag såg matchen efteråt, säger han.

Nu är han dock uppe på hästen igen. Den 3 oktober reser den 28-årige stockholmaren till Houston, USA för att ta världsmästarbältet i lätt tungvikt från den amerikanske före detta OS-brottaren Daniel Cormier. En chans han inte hade väntat sig.

– Jag blev förvånad. Man brukar inte få en titelmatch efter en förlust. Det är som ett plåster på såren och det kan inte bli så mycket bättre än så. Jag fick motivationen tillbaka på en gång och har tränat ordentligt hela sommaren, säger Gustafsson som medger att det kan ta bort en del tyngd från hans axlar att ”slippa” fajtas på svensk mark.

– Det är alltid roligare att tävla på hemmaplan, men det blir också tuffare och lite mer press.

Daniel ”DC” Cormier blev officiellt världens bäste när han erövrade bältet genom att besegra samma Anthony Johnson som vann över ”The Mauler” i Stockholm. Dessförinnan var det amerikanen Jon Jones som var ohotad etta efter att ha försvarat titeln hela sex gånger. Men efter en smitning vid en bilolycka i våras blev stjärnan av med sitt världsmästarbälte som lämnades vakant att slåss om mellan Cormier och Johnson.

Nu ska Daniel Cormier försvara sin titel för första gången och mot den förre OS-brottaren gäller det för Gustafsson att hålla sig på benen så mycket som möjligt.

– Brottning är såklart hans styrka. Det är ett vapen han har men gällande försvar skulle jag säga att jag är en av dem bästa i gemet, faktiskt.

Psykningarna inför fajten är redan i full gång. Cormier har tidigare sagt att Alexander Gustafsson bara genom att erkänna att han har funderat på att lägga av påverkar honom inför drabbningen i Houston.

ANNONS

– Det är någonting han hoppas på tror jag, säger svensken lättsamt.

Till att börja med ska Alexander Gustafsson erövra det där världsmästarbältet han velat ha så länge. Men för den sakens skull kommer han inte se sig själv som världens bäste.

– Jon Jones är bäst i världen. Han blev fråntagen sitt bälte, han förlorade det inte. Samtidigt kan jag inte fastna kring det. Nu möter jag ”DC” och han är världsmästare just nu. Tar jag bältet från honom blir jag världsmästare. Men för mig är Jon Jones bäst i världen.

Är det mest det som driver dig i det långa loppet – att inte bara vinna bältet utan också känna dig som bäst i världen?

– Absolut.

Fakta

En lång stridshammare

Namn: Alexander Gustafsson.

Smeknamn: ”The Mauler” som betyder stridshammaren.

Ålder: 28.

Bor: Johanneshov.

Längd: 196 centimeter.

Vikt: 93 kilo.

Facit i Mixed Martial Arts (MMA): 16 vinster och tre förluster.

Aktuell: Går den 3 oktober en titelfajt i Ultimate Fighting Championship (UFC) mot Daniel Cormier i lätt tungvikt.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.