ANNONS

Utan Therese – ingen hästshow

Therese Silbo tillsammans med Tilda från Hundstallet.
Therese Silbo tillsammans med Tilda från Hundstallet.
Gothenburg Horse Show
Gothenburg Horse Show i Scandinavium – en av världens största inomhustävlingar i ridsport.
På tisdag inleds Gothenburg Horse Show, en av världens största inomhustävlingar i ridsport. Arrangemanget möjliggörs av att drygt 350 funktionärer arbetar ideellt. En av dem är Therese Silbo från Sundbyberg. Hon spenderar sista vecka i februari i Göteborg – för 22:a året i rad.
ANNONS

– Vi är ett gäng som har varit med länge. Vi ses varje år och har så roligt ihop, säger Therese.

Till vardags arbetar hon som polis, men på fritiden är intresset för hästar stort. Therese började som funktionär på Gothenburg Horse Show redan 1996, 16 år gammal, och har alltså återkommit varje år sedan dess.

– Det bästa är att få uppleva tävlingarna och arrangemanget på väldigt nära håll, och att få träffa de andra funktionärerna, säger hon.

Bygger blomgrupper

Therese är blomsteransvarig i arenagruppen, vilket innebär att hon planerar blomarrangemangen för hopphindren tillsammans med sitt team och sedan bygger blomgrupper till hindren. En arbetsdag börjar ofta vid 7 på morgonen och pågår till midnatt.

– Man får vara lite hängiven för att lägga en semestervecka på att jobba och stå i Scandinaviums kulvertar, säger hon.

Tidigare har Therese åkt och arbetat upp till en vecka före själva tävlingarna börjar. I år har hon nöjt sig med att ta ledigt hela nästa vecka.

Gothenburg Horse Show pågår 21–26 februari i Scandinavium och är en av världens tre största inomhustävlingar för ridsport. Arrangemanget lockar både världens bästa ekipage och unga framtida stjärnor.