Min lokala hjälte

Thomas Brolin kan bli räddaren i nöden

Thomas Brolin vaktar målet i Gustavsbergs viktiga bortamatch mot Västanfors. (Arkivbild).
Thomas Brolin vaktar målet i Gustavsbergs viktiga bortamatch mot Västanfors. (Arkivbild).
Jimmy Karlsson är avstängd och det blir 17-årige Thomas Brolin som vaktar bandymålet i kvällens ödesmatch borta mot Västanfors i Fagersta.
Gustavsbergs IF är i stort behov av poäng i den allsvenska bottenstriden.

Tre omgångar återstår av allsvenskan norra i bandy. För Gustavsbergs IF väntar en kamp för överlevnad.

Just nu ligger laget på kvalplats för nytt kontrakt. Det fattas bara en poäng upp till ”säker” mark, men å andra sidan är Gustavsbergs IF bara en poäng från nedflyttningsplats.

– Vi ska hänga kvar, säger tränaren Jonas ”Linkan” Lindqvist. Vi har tagit stora kliv i vårt spel i de senaste matcherna och tagit poäng mot topplag.

Ikväll onsdag väntar bortamöte mot Västanfors som ligger snäppet före Gustavsberg i tabellen. Blott 17-årige Thomas Brolin får chansen att vakta målet eftersom Jimmy Karlsson är avstängd på grund av rött kort i senaste matchen.

Jonas Lindqvist tror på bra chans mot Västanfors.

– Det är en jätteviktig match precis som de två följande som återstår. För att slå Västanfors gäller det att utnyttja att de är lite svaga i försvarslinjen, vi ska ligga högt uppe i planen.

En orsak till en ganska motig allsvensk säsong är ett Ekvallen inte kunnat användas fullt ut på grund av trasigt isaggregat. Två av hemmamatcherna har i stället fått spelas i Sollentuna och Huddinge.

– Vi måste ha Bandysveriges sämsta förutsättningar, säger Jonas Lindqvist. Nu har jag i alla fall hört att ambitionen är att Ekvallen ska ha is senare denna vecka.