Thomas Enqvist möter John McEnroe

Thomas Enqvist är en av de slocknade stjärnorna i Kings of Tennis (arkivbild).
Thomas Enqvist är en av de slocknade stjärnorna i Kings of Tennis (arkivbild).
Thomas Enqvist, Tyresöbo som numera är utflyttad till Frankrike, är en av de slocknade stjärnor som onsdag till fredag spelar "Kings of Tennis" på Stockholm Waterfront.

Thomas Enqvist är inte med i singelturneringen i ”Kings of Tennis”, men spelar dubbel tillsammans med Pat Cash. De möter paret John McEnroe/Mats Wilander.

”Kings of Tennis” spelas onsdag till fredag denna vecka i Stockholm Waterfront congress centre i centrala Stockholm.

Turneringen i Stockholm är en av åtta ATP Champions Tour-tävlingar, en tour som samlar tidigare världsettor i singel, Grand Slam-singelfinalister och Davis Cup-mästare. De fem som möts i singel är John McEnroe, Mats Wilander, Pat Cash, Thomas Muster och Henri Leconte. Tillsammans har de tagit 170 singeltitlar på ATP-touren.

Det är inga prispengar i potten.

– I stället betalar vi var och en av spelarna en summa för att de ska delta, säger turneringsdirektören Per Hjertquist. En kille som John McEnroe får mer betalt än exempelvis Pat Cash som inte är lika känd.

I fjol vanns turneringen av Pete Sampras.

– I år är John McEnroe och Mats Wilander mina favoriter, säger Hjertquist.

Det bjuds också på en match mellan Mats Wilander och den gamle skidhjälten Gunde Svan. Matchen spelas in som en del av tv-programmet ”I huvudet på Gunde Svan” som kommer att sändas i höst i TV4.