Välj ditt område
Sven Thorgren
Sven Thorgren började åka i Växjöbacken och tävlar fortfrände för Sollentuna Slalomklubb.

Thorgren trea trots att ”benen bara skakade”

Sport Sven Thorgren har hittat formen snabbt efter sitt skadeuppehåll. 22-åringen från Sollentuna kom i helgen trea i den prestigefyllda Big Air-tävlingen ”Air+Style” inför 20 000 åskådare i Innsbruck, Österrike.

Efter strålande insatser i kval och semi började själva finalen, där de två bästa åken av tre räknas, desto skakigare för Sven Thorgren. I och med en missad landning låg han långt ner i resultatlistorna inför de kommande åken.

I andra åket gjorde han sin ”cab 1260 roastbeef med shifty shifty”, fick bra betalt av domarna, och avancerade till femte plats.

Bra sista åk gav pallplats

Thorgren avslutade med en ”bs 1440 stalefish” och fick till ett perfekt utfört hopp och landning. 91,0 poäng av domarna förde Sven Thorgren upp på pallen, som trea bakom de båda X-games vinnarna Max Parrot från Kanada och Markus Kleveland från Norge.

– Det känns så jäkla kul att få till en bra tävling i dag. Jag var helt lugn och allt kändes bra inför första åket, men när strålkastarna tändes och jag såg allt folk blev jag så jäkla nervös så benen bara skakade. Det var riktigt hemskt. Men jag är otroligt glad över att ha klarat pressen och det är en känsla jag kommer ta med mig framöver, säger Sven Thorgren.

Din bästa Stockholmsguide

Fler nyheter från Hela Stockholm

Love Adriansson i Allsång på Skansen
Nöje

Love, 13, höll i Allsången på Skansen

Nyheter

Hamnade under buss vid trafikolycka

Nyheter

Upprop för att bevara hotade Pålsundet

Nyheter

Nya ägare: Kista gård blir lyxhotell

Fågelparken avspärrat
Nyheter

Man gripen för misstänkt våldtäkt har släppts

Nyheter

Arbogakvinnan ses som skyldig till makens död