Thorgren trea trots att ”benen bara skakade”

Sven Thorgren
Sven Thorgren började åka i Växjöbacken och tävlar fortfrände för Sollentuna Slalomklubb.
Sven Thorgren har hittat formen snabbt efter sitt skadeuppehåll. 22-åringen från Sollentuna kom i helgen trea i den prestigefyllda Big Air-tävlingen ”Air+Style” inför 20 000 åskådare i Innsbruck, Österrike.

Efter strålande insatser i kval och semi började själva finalen, där de två bästa åken av tre räknas, desto skakigare för Sven Thorgren. I och med en missad landning låg han långt ner i resultatlistorna inför de kommande åken.

I andra åket gjorde han sin ”cab 1260 roastbeef med shifty shifty”, fick bra betalt av domarna, och avancerade till femte plats.

Bra sista åk gav pallplats

Thorgren avslutade med en ”bs 1440 stalefish” och fick till ett perfekt utfört hopp och landning. 91,0 poäng av domarna förde Sven Thorgren upp på pallen, som trea bakom de båda X-games vinnarna Max Parrot från Kanada och Markus Kleveland från Norge.

– Det känns så jäkla kul att få till en bra tävling i dag. Jag var helt lugn och allt kändes bra inför första åket, men när strålkastarna tändes och jag såg allt folk blev jag så jäkla nervös så benen bara skakade. Det var riktigt hemskt. Men jag är otroligt glad över att ha klarat pressen och det är en känsla jag kommer ta med mig framöver, säger Sven Thorgren.