Thorgren imponerade – femma i sin comeback

Sven Thorgren, snowboard
Sven Thorgren från Sollentuna kom femma i sin första tävling sedan september.
Sven Thorgren är tillbaka med besked efter sitt skadeuppehåll. I Laax Open i Schweiz i helgen kom den 22-årige snowboardstjärnan från Sollentuna på femte plats – i sin första tävling sedan september.

– Jag fick till ett någorlunda bra andraåk och kände sedan att jag ville satsa och göra ett skitsvårt åk i stället för att försöka klättra någon placering. Så jag chansade och bytte taktik helt och hållet i det sista finalåket. Tyvärr höll det inte riktigt, men det kändes ändå rätt att försöka. I övrigt känns allt riktigt bra och jag är så jäkla glad att vara tillbaka på brädan och kunna åka på den här nivån igen, säger Sven Thorgren.

Det var strålande solsken och perfekta förhållanden när världseliten gjorde upp i den högt ansedda slopestyletävlingen Laax Open. Kanadensarna dominerade och tog plats ett, två och tre. Men en femteplats i comebacken är ett imponerande resultat av Sven Thorgren, som började åka i Väsjöbacken som 7-åring och som fortfarande tävlar för Sollentuna SLK.

Nu närmast väntar stortävlingen X Games för Thorgren. 2015 tog han som första svenska snowboardåkare medalj i X Games då han kom trea i slopestyle.