Tidigare stryklaget chockade motståndarna

Sollentuna Stars
Sollentuna Stars U13-lag skrällde i Märsta. Bakre raden: Magnus Axelsson (coach), Nick Heidarian, Johan Wimert, William Gunnarsson, Philip Gustavsson-Lombardi, Joar Eineborg, Jonathan Ljunglöf, Thomas Andersson (Head coach). Nedre raden: Zakarias Göjeryd, Oliver Brevik, Elias Lagman, Amar Opondo, Noah Törnlund, Johan Norén, Vincent Brunnberg.
Sollentuna Stars
Efter tre segrar i gruppspelet blev Tyresö Royal Crowns (i rött) för svåra i finalen för Sollentuna Stars.
Sollentuna Stars
Efter tre segrar i gruppspelet blev Tyresö Royal Crowns (i rött) för svåra i finalen för Sollentuna Stars.
Sollentuna Stars
Efter tre segrar i gruppspelet blev Tyresö Royal Crowns (i rött) för svåra i finalen för Sollentuna Stars.
Sollentuna Stars U13-lag slog motståndarlagen med häpnad när årets HP Cup i amerikansk fotboll avgjordes på Midgårdsvallen i Märsta i helgen. I början av säsongen var Sollentuna ett strykgäng. Nu vann man sin grupp, tre raka segrar, och gick till final.

– Där mötte vi suveränerna Tyresö Royal Crowns och mot dem räckte vi inte till, men bara att vi gick till final var en skräll för de andra lagen. De hade ju slagit oss under seriespelet. Vi har verkligen utvecklats under säsongen. Otroligt kul att se hur killarna har börjat hitta spelet och hitta varandra, säger Hans Norén som är kassör i klubben.

Sollentuna Stars kom i gång på allvar först i fjol. Innan dess hade man spelat amerikansk fotboll lite sporadiskt i något år.

– Vi hade ingen gräsyta så vi spelade då och då. 2015 fick vi låna en yta på Edsbergs sportfält och nu i år har vi även fått planen uppkritad med linjer så att vi har kunnat ha egna hemmamatcher, säger Hans Norén.

I dag har klubben tre U11-lag (födda 2005–2008), ett U13-lag (födda 2003 och 2004) och ett U15-lag som samtränar med Upplands-Bro Broncos då de annars skulle vara för få.

– Nästa år flyttas tio spelare upp från U13 upp så då kommer vi att kunna ha ett eget lag i seriespel i U15. Samtidigt fylls U13 på med spelare från U11, säger Hans Norén.

En svårighet med amerikansk fotboll är att man behöver vara ganska många spelare i ett lag, förklarar han.

– Det är bara nio på planen, men ofta har man ett gäng som spelar offense och ett annat gäng kastas in på defense. Vi har ofta bara haft en avbytare så vi har fått köra med samma spelare i offense och defense medan de etablerade lagen som vi har mött har kunnat byta ut hela laget. Vi har fått kämpa, säger Hans Norén.

Sollentuna Stars söker fler spelare till alla sina lag. På http://idrottonline.se/SollentunaFlaggfotbollsforening-AmerikanskFotboll/Kontaktaoss finns mer information.