ANNONS

Tinne och Anton jagar OS-brons

Tinne Vilhelmsson-Silfvén och hennes Don Auriello hemma på Lövsta Stuteri i Väsby.
Tinne Vilhelmsson-Silfvén och hennes Don Auriello hemma på Lövsta Stuteri i Väsby.
Väsbybon Tinne Vilhelmson-Silfvén höll för trycket och tog Sverige till OS-finalen i dressyr för lag. I dag fördelas medaljerna och blågult har bronsläge.
ANNONS

Det svenska ankaret som gör sitt sjunde OS hade pressen på sig som sista ryttare ut i gårdagens lagdressyr. För att Sverige skulle nå fredagens Grand Prix Special där lagmedaljerna ska fördelas krävdes en ritt med en poäng på över 72 procent.

Tinne Vilhelmson-Silfvén och hennes Anton eller Don Auriello som han egentligen heter infriade alla förväntningar.

Ekipaget noterades för 76,429 procent och saken var klar.

– Anton var väldigt fin att rida och han är helt oimponerad av omgivningen, så det är skönt, säger Tinne till lovstastuteri.com.

Faktum är att Don Auriello älskar att tävla. Så till den grad att hon nästan får hålla i honom innan de öppnar grinden in till arenan, annars skulle han rusa in.

– Han gör alltid sitt bästa och är en otrolig häst att rida, med fin inställning. När det kommer till programmet ligger hundra procent av ansvaret på mig. För Anton han sviker mig aldrig, säger Tinne till hippson.se.

Individuellt ligger ekipaget på delad elfteplats, efter ett par missar som Tinne tar på sig. Det är bäst av svenskarna.

Den olympiska mästaren Charlotte Dujardin, Storbritannien, och hennes Valegro infriade de högt ställda förväntningarna och leder stort.

I lagtävlingen ligger Sverige på femte plats, men har ”bara” 1,652 procent upp till bronsplatsen. Tyskland leder stort före Storbritannien.

ANNONS

– Jag är sugen på att rida igen nu och jag hade verkligen en jättebra känsla inne på banan, så nu är jag bara inställd på att ladda om inför Grand Prix Specialen, säger Tinne till lovstastuteri.com.

Lagfinalen i dressyr sänds på Viasat med start klockan 14.55. Mads Hendeliowitz på Jimmie Choo Seq är först ut. Tinne Vilhelmson-Silfvén och Anton startar klockan 17.12.

Fakta

Ställningen inför lagfinalen i dressyr

1. Tyskland: 81,424

2. Storbritannien: 79,252

3. USA: 76,971

4. Nederländerna: 76,043

5. Sverige: 75,319

6. Danmark:74,276