Tommy tog silver i tips-SM

Tommy Blomberg kom tvåa i Tips-SM och har fått biljetter till Premier Leaguepremiären i London den 8 augusti. Spelschemat är inte spikat. ”Men vilket lag det än blir så hoppas jag förstås att de får möta Liverpool”, säger han.
Tommy Blomberg kom tvåa i Tips-SM och har fått biljetter till Premier Leaguepremiären i London den 8 augusti. Spelschemat är inte spikat. ”Men vilket lag det än blir så hoppas jag förstås att de får möta Liverpool”, säger han.
Över 80 000 personer tävlade. Grönsakshandlaren och Liverpool- älskaren Tommy Blomberg är näst bäst i Sverige på att tippa Stryktipset. Gå på magkänsla är hans bästa råd.

Efter sex knallhårda stryktipsomgångar var finalfältet klart. Av 82 666 tippare från början var 13 kvar och svensk fotbollsexpertis av allra finaste märke samlades på Friends Arena för att göra upp om SM-titeln, fotbollsbiljetter, ära och evig respekt. En av dem var grönsakshandlaren och Nackdalas division 6-stjärna Tommy Blomberg från Tullinge.

Efter en rundtur i Friends Arena inleddes finalen i konferensrummet där Zlatan brukar hålla hov med svenska pressen.

– Jag hade inte pluggat alls inför finalen, utan allt satt i bakhuvudet, säger Tommy.

Råpluggat hade däremot konkurrenten som byggt en egen fotbollsapp gjort.

Traditionsenligt var det en quiz om engelsk ligafotboll som skiljde agnarna från vetet.

Tommy hade lika många rätt som vinnaren, 10 av 13, men föll på utslagsfrågan som var ”Hur många åskådare tar Aston Villas hemmaarena Villa Park?”

– Det blev hjärnstillestånd. Jag tänkte på Sunderlands eller Newcastles arena och svarade 52 000. Det var lite surt. Fast det är rätt okej att komma tvåa också.

Förutom en check på 100 000 kronor får han en resa till Premier Leaguepremiären i London ihop med övriga vinnare.

Han har varit fotbollsnörd så länge han kan minnas och drabbades med full kraft 1986 när han satt uppe med sin farsa på nätterna och såg VM i Mexiko.

Än idag spelar han fotboll själv – och tittar på när andra spelar resten av fritiden.

Helst ser han favoritlagen Liverpool och Djurgården.

– Sambon är inte alltid så nöjd, men det där med fotbollen var hon klar över ganska tidigt. Och vi hänger fortfarande ihop efter 17 år. Jag är bra på att diska, säger Tommy.

Vad är det nördigaste du har gjort i ditt fotbollsliv?

– Det är väl rätt nördigt att gå ner på Huddinges division 1-matcher. Jag har även varit i Liverpool och tittat. Jag gillar kontrasterna.

Tippat har Tommy gjort i omgångar. De senaste åren har det gått hyfsat och han har håvat in lite småsummor, 30 000 någon gång, 40 000 en annan gång och 130 000 med tipsgänget.

– Det blir mest stryktips för det är roligast att titta på. Det är mest tempofyllt. Men jag hade absolut inte väntat mig att bli tvåa i SM.

Pengarna ska gå till familjens sparkonto och så småningom användas till att köpa ett lantställe.

– Kanske unnar jag mig en tv med bättre upplösning för fotbollsmatcherna, säger Tommy Blomberg.

Fakta

Tommys bästa stryktipstips

Nummer ett är att gå på magkänsla.

Kontrollera hur lagets form är för närvarande.

Ta reda på eventuella splares skador och avstängningar.

Försök hitta ett par bra skrällar.

Väg in fördel av hemmaplan, storklubbar brukar oftast vinna hemma.