Två topplag gör upp i derby på Järfällavallen

Bele Barkarby, fotboll
I fjol vann Bele Barkarby båda matcherna mot FC Järfälla, först med 1–0 och sedan med 2–1.
I morgon är det derby på Järfällavallen då FC Järfälla tar emot Bele Barkarby FF i division 4 Stockholm norra. Det är en viktig match för toppstriden då båda lagen har inlett starkt. Dessutom står en hel del prestige på spel.

– Ja, vi gjorde två bra matcher mot Bele förra året, men förlorade ändå båda. Så vi är revanschsugna. Många i lagen känner varandra, både bland ledarna och spelarna, säger Johan Boyaci, tränare i FC Järfälla.
Hans lag var nykomlingar i fyran i fjol, men slogs ändå i toppen redan då och slutade trea bakom Kungsängens IF och Bele Barkarby. Målet är att vara med i toppstriden även i år.

Tre raka segrar för FC Järfälla

– Vi vill ligga topp tre i sommar och så får vi se sedan. Jag vet att grabbarna har så mycket i sig att de skulle kunna spela högre upp än i fyran, säger Johan Boyaci.
Säsongen började illa då FC Järfälla föll i premiären hemma mot Enebybergs IF med 1–2, efter ett avgörande på tilläggstid. Men därefter har man tagit tre raka segrar och inte släppt in ett enda mål.

Hoppas på stor publik

– Bele är ett jättebra lag, men för mig är det bara tre poäng som gäller i derbyt. Det kommer att bli en rolig match. Och vädret ska bli bra. Jag hoppas att många kommer och tittar, säger Johan Boyaci.

Bele Barkarby obesegrade

Bele Barkarby har inlett serien ännu bättre än FC Järfälla. De har bara spelat tre matcher och har tagit maximala nio poäng.
– Vi är inte direkt nöjda med spelet i matcherna, men killarna vet själva också att de kan mycket mer så förhoppningsvis kan det lossna på lördag och då kan vi få en jävligt bra afton, säger lagets tränare Alni Sharifpour till klubbens hemsida.

”Vi känner till varandra bra”

Precis som kollegan i FC Järfälla ser Alni Sharifpour fram emot lördagens match på Järfällavallen.
– Ja, det känns bra. Båda lagen kommer till matchen med tre segrar bakom sig och vi känner till varandra rätt så bra. Vi brukade träna innan dem på Järfällavallen på torsdagar så vi har bra kontakt med tränarna där också. Det ska bli roligt, säger han.

Avspark klockan 13 på lördag

Alni Sharifpour ser FC Järfälla som kanske seriens mest kompakta lag, och ett av de starkaste defensivt.
– De jobbar stenhårt och ligger rätt i positionerna och offensivt satsar de på omställningar och tidiga bollar bakom motståndarna. Vi måste vara distinkta och verkligen inte bjuda på egna misstag, säger han.
Klockan 13 i morgon lördag är det avspark på Järfällavallen.