ANNONS

Törnqvist nordisk mästare

Samuel Törnqvist, nordisk mästare på 200 m medley.
Samuel Törnqvist, nordisk mästare på 200 m medley.
Sollentunakillen Samuel Törnqvist, Väsby simsällskap, fick med sig ett guld och ytterligare två medaljer från nordiska mästerskapen i Bergen, Norge.
ANNONS

18-årige Samuel Törnqvist gjorde den gångna helgen ett lysande NM i Bergen. Redan första tävlingsdagen angav han tonen genom att vinna finalen på 200 meter medley. Tiden 1.59.66 var nytt personbästa och hans första tid under två minuter. Tiden är dessutom den snabbaste av en svensk 18-åring genom tiderna.

– Jag är överraskad. Jag trodde inte att jag hade en form som var bättre än på SM för några veckor sedan. I finalen satt allt. Vändningar, målgång och alla fyra simsätt, säger Samuel Törnqvist.

Fler ädla medaljer blev det inte, men Samuel ingick i två lagkappslag som tog brons på 4×100 fritt och silver på 4×200 fritt. Lite ”stolpe ut” hann han också med. På 200 rygg blev Samuel fyra.

Ett strålande NM gjorde även tidigare Väsbysimmaren Jaqueline Hippi, numera i Stockholmsklubben Neptun. Jaqueline vann 400 medley och slutade tvåa på 200 fjäril, 200 fritt och 200 medley.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.