ANNONS

Nytt tränarbyte i hårt pressade Vasalunds IF

Vasalunds IF Skytteholms IP
Tidig förlust. Vasalund föll mot Djurgården i en träningsmatch på Skytteholm i januari.
Efter bara en dryg månad får Carlos Banda lämna tränaruppdraget i Vasalunds IF som ligger på nedflyttningsplats i division 1 norra. Tidigare assisterande tränaren Babar Rehman tar över som huvudtränare och ska försöka rädda klubben kvar i division 1.
ANNONS

– Det stämmer. Vi har inte fått den effekt som vi trodde och hoppades på när vi tog in en ny tränare. Nu tar vi sista chansen att göra en förändring igen, säger Babar Rehman.

Det var den 5 september som den tidigare Djurgården- och Hammarbytränaren Carlos Banda ersatte Kalle Karlsson som huvudtränare i Vasalund. En dryg månad senare får han alltså gå. Babar Rehman blir ny huvudtränare. Beslutet fattades av sportchefen Chengis Rehman i samråd med styrelsen i början av veckan. Kalle Karlsson valde att i samband med detta sluta sitt uppdrag som assisterande tränare.

Fyra matcher kvar

Fyra matcher återstår av division 1 norra och Vasalund har tre poäng upp till Sandvikens IF som ligger närmast över strecket. Formen är svag – åtta förluster på de senaste nio seriematcherna.

– Nu handlar det inte om fotbollskunnande utan bara om vilja och hjärta. Vi måste visa at vi verkligen vill vinna matcherna, säger Babar Rehman.

Nära Superettan i fjol

Extra mycket vill man nog vinna nästa match. Den spelas på söndag och Vasalund möter just Sandviken, på bortaplan.

– Ja, det är en otroligt viktig match och vi behöver vinna den mer än dem, säger Babar Rehman.

Förra säsongen slogs Vasalunds IF länge med BP – som nu är på väg upp i Allsvenskan – om seriesegern. Det slutade med en andraplats bakom BP, och förlust mot Syrianska FC i kvalet till Superettan.

Från toppen till botten. Vad har hänt?

– Vi tappade halva startelvan till större klubbar och vi hade stora problem med skador under våren. Och så är det små marginaler, säger Babar Rehman.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Solna direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.