ANNONS

Klart med ny tränare för Sollentuna VK:s elitdamer

Alberto Chaparro
De senaste åren har Alberto Chaparro jobbat för RIG Falköping, men även varit assisterande coach i svenska damlandslaget.
Sollentuna VK har presenterat Alberto Chaparro som ny tränare för elitdamerna till nästa säsong. Han har en tung meritlista som coach och scout i Spanien och Schweiz, och kommer närmast från RIG Falköping.
ANNONS

– Det känns otroligt roligt att vi kommit överens med Alberto. Vi är övertygade om att samarbetet kommer att bli bra och fruktbart. Nu kan laget gå in i nästa säsong med stor tillförsikt och höga ambitioner, något som känns extra viktigt efter årets abrupta avslut, säger Lotta Jämtsved, sportchef för Sollentuna VK:s damlag, till klubbens hemsida.

”Som hand i handske”

Sollentuna VK:s ordförande Åsa Blomgren tycker att Alberto Chaparros långa erfarenhet av både ungdoms- och elitverksamhet passar ”som hand i handske” i Sollentuna VK och för klubbens mål – att bygga långsiktigt och ge sina spelare möjlighet att utvecklas långt.

– Vårt damlag har tagit stora steg framåt de senaste åren och vi ser att den utvecklingen nu kan fortsätta på ett riktigt bra sätt, säger hon.

”Vi kan uträtta stora saker”

Chaparro själv förklarar att han är glad för möjligheten, och för det förtroende klubben visar för honom.

– Det är en stor utmaning för mig som coach. Jag vet att vi kan uträtta stora saker tillsammans, säger han.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.