Ny tränare och många nya spelare i Sundbyberg

Kaveh Magnusson, Sundbybergs IK
Kaveh hoppas att Sundbybergs IK:s spel ska få åskådarna att återvända till Sundbybergs IP.
I fjol räddade Sundbybergs IK nytt kontrakt i division 2 i sista omgången. Nu ska man klättra i tabellen och etablera sig i tvåan – med nye tränaren Kaveh Magnusson och över 60 procent nya spelare i truppen.

– Hittills ser det jättebra ut. Vi ligger i fas med vår spelidé och vi har vunnit de flesta av träningsmatcherna, bara någon uddamålsförlust här och där, dock är resultatet på träningsmatcher inte det viktigaste men ett kvitto på att det vi arbetar med fungerar bra.

Det säger Kaveh Magnusson som tog över som huvudtränare i november. Han kom närmast från en kort period i Ekerö IK, men har tidigare varit verksam under längre perioder i bland annat BP:s akademi, Hammarbys U19 och som individuell tränare i damallsvenskan med både Hammarby och Djurgården.

30 spelare i truppen

Många spelare har alltså lämnat sedan i fjol, men laget har fyllts på med nya unga spelare från andra klubbar och de har redan hunnit utvecklas rejält enligt Kaveh Magnusson.

Truppen är stor, cirka 30 spelare, vilket är delvis medvetet.

Sundbybergs IK

Sundbybergs IK:s trupp under vårens träningsläger i Barcelona.

– Några spelare är lite osäkra skademässigt och vi vill ha två spelare på varje position. Och så kom det in så många bra provspelare. Det var rena godiskiosken för mig – så jag tog allt! säger Kaveh Magnusson.

Hur vill du att laget ska spela?

– Det blir lätt klyschigt, men vi ska spela en attraktiv fotboll med mycket kreativitet. Det ska vara så att de som kommer och tittar på oss regaerar att ”shit – det här var kul fotboll” och vill komma tillbaka. Det kombinerar vi med ett extremt disciplinerat försvarsspel där alla spelare vet exakt vad de ska göra när vi tappar boll.

Sista träningsmatchen spelas i Södertälje på lördag, den 1 april, mot Assyriska FF som i fjol åkte ur Superettan.

Snart seriepremiär

– Att möta bra motstånd är ett sätt för oss att utmana oss och hela vår filosofi. Nu skiljer det ju bara en division mellan oss, men Assyriska är ändå ett lag med många som spelar fotboll på heltid och många semiprofs, säger Kaveh Magnusson.

Nio dagar senare börjar allvaret. Måndagen den 10 april inleder Sundbybergs IK division 2 Norra Svealand då Strömsbergs IF kommer på besök på Sundbybergs IP. Klockan 19.30 är det avspark.