Tränaren om kvalnatten

Kalle Karlsson, Vasalunds IF
Kalle Karlsson tränar Karlbergs BK
Sent på natten, trötta spelare, men toppklass på inställningen. Så sammanfattar Karlbergs tränare Kalle Karlsson nattmatchen på Bosön.

Efter att ha flyttats två gånger på grund av snökaoset skulle den viktiga första kvamatchen av två till div 1 norra mellan Karlbergs BK och IFK Luleå, till sist spelas i en inomhushall på Bosön. Men Luleå, som flugit ner under kvällen, fastnade i trafiken på väg från Arlanda.

Först 00.20 kunde matchen dra igång. Men det var inget som avskräckte twitterpubliken som, under kvällen, samlats under haschtaggen ”kvalvaka” i väntan på matchstarten. Det hela slutade med att omkring 28 000 personer tittade på en livesändning av matchen som engagerade stora delar av fotbollssverige.

När Mitt i når Karbergs tränare Kalle Karlsson har han bara sovit några timmar.

Hur går tankarna i dag?

– Man inser väl nu att man varit med om något speciellt. Det var inget jag reflekterade över under matchen utan det gick mig förbi. Det var kul att vi kunde sprida lite ljus i fotbollssverige, säger han.

Under gårdagen var i många ledsna och trötta. Först efter det amerikanska presidentvalet. Sedan efter snökaoset som ställde till det i trafiken. Kalle Karlsson tror att det kan ha bidragit till nätfenomenet.

– Det kan nog vara så. Det blev någon slags enande kraft och samtidigt bidrog det nog att många dessutom var hemma och satt framför datorn.

Var spelarna trötta under matchen?

– Det är klart de var trötta. Vi hade hade spelare som jäktat, suttit i bilkö och knappt hunnit äta innan de kom ut. Vi gjorde en beundransvärd insats och sen gick vi på knäna på slutet och fick tyvärr ett par skador på köpet. Men killarnas inställning var i toppklass.

När det stod 2-1 till Karlberg fanns det flera heta chanser att göra 3-1. I stället kvitterade Luleå. Något som gör returmötet på söndag betydligt svårare då det är fördel för den som gör bortamål.

– Det är klart att 2-2 inte är något bra hemmaresultat. Om vi var underdogs på förhand är vi det ännu mer nu. Det blir en rejäl utmaning för oss, säger Kalle Karlsson.