Tränarkompisarna hetsar varandra inför derbyt

Storskogens SK
Storskogen i gulgrönt, här i en match mot IFK Viksjö, möter gulsvarta Ursvik på söndag.
För första gången på flera år är det dags för derby mellan Ursviks IK och Storskogens SK. Prestigemötet i division 5 norra spelas på Ursviks IP på söndag.

– Vi har legat i olika serier ett bra tag, men i fjol åkte Ursvik ner i femman, där vi har legat i några år, säger Per Smedstad, ordförande i Storskogen.

Ursvik får gälla som favoriter inför matchen, som spelas klockan 18 på söndag. De ligger i mitten av tabellen och lyckades efter en tung period vinna sin senaste match med 2–0 borta mot topplaget Viggbyholms IK, medan Storskogen ligger näst sist med 7 poäng efter nio omgångar.

”Alla kommer att tända till”

– Hittills har vi haft svårt mot sämre lag, spelarna kanske tror att de är bättre än de är, så det är illavarslande inför derbyt. Men i en sådan här match med lite extra prestige tror jag att alla kommer att tända till, säger Staffan Lilja, tränare i Ursvik.

– Sa han så? Han kan raljera, men jag tror att de kan få en överraskning och att de nog ändå tar ganska lätt på den här uppgiften, säger Storskogens Magnus Larsson.

Fest och hets

De båda tränarna är goda vänner – Magnus Larsson ska på Staffan Liljas 50-årsfest kvällen före matchen – men när det kommer till fotbollen är det tung prestige och en del hets dem emellan.

– Ja, jag tror att vi kommer att hetsa varandra så att vi båda blir utvisade på söndag, säger Magnus Larsson.

Stolta traditioner

Han betonar att det finns en lång historik då både Storskogen och Ursvik, tillsammans med Sundbybergs IK, hör till de äldre och traditionsfyllda klubbarna i kommunen.

– Men vi har haft några jobbiga år på slutet. Inför säsongen var det nästan så vi inte fick ihop ett lag. Att vi överhuvudtaget kan spela den här matchen är en bedrift, säger Magnus Larsson.

Supportrar mobiliseras

Storskogen ska försöka mobilisera för att få med sig gott om supportrar till Ursviks IP.

– Normalt har vi ganska lite publik. Det är närmast sörjande, skadade spelare och så. Men vi har en livaktig veteransektion med drygt 80 gubbar och vi ska försöka skrämma ner dem till matchen, säger Per Smedman.

Även Ursviks IK hoppas på välfyllda läktare.

– Ja, vi har gått ut via alla kanaler vi kan. Det lär komma en del gamla lirare, säger Staffan Lilja.