Över 100 unga triathleter samlas i Väsby

Triathlonläger i Väsby
Drygt 100 barn och unga kommer till Väsby för att träna triathlon i helgen.
Under Kristi himmelsfärdshelgen samlas över 100 barn och ungdomar mellan 7 och 15 år i Upplands Väsby för att träna triathlon och träffa kompisar. Det är Sveriges största triathlonläger för unga och arrangeras för fjärde året i rad.

Tjejer och killar från föreningar i hela landet deltar på lägret. Alltihop startar i morgon torsdag klockan 16 med en stor kickoff i Vilundahallen, och sedan är det full fart fram till lördag förmiddag.

Schemat är fullspäckat och innehåller närmare 40 pass och aktiviteter som löper parallellt. På programmet finns allt från simning, cykling, löp- och växlingsträning till hinderbana, disco och spelkväll.

Tävling för de som vill

Efter gemensam avslutning på lördag morgon åker de som vill vidare och tävlar på Hallsta Triathlon i Hallstahammar.

Under hela helgen är deltagarna indelade i åldersgrupper så att träningen ska kännas både utmanande och rolig för alla. För att sy ihop all logistik kring arrangemanget finns ett 30-tal engagerade ledare och massor av föräldrar på plats.

Idrottsglädje och kompisanda

Lägret ingår som en årligen återkommande aktivitet i Svenska Triathlonförbundets barn- och ungdomskoncept tri4fun. Huvudsyftet är att förmedla känslan att det är kul att hålla på med idrott och att alla kan och får vara med.

Grundvärderingarna är samma som i hela tri4fun-konceptet: idrottsglädje och kompisanda, helt utan fokus på resultat. Alla som vill är välkomna att vara med på lägret oavsett bakgrund och fysiska förutsättningar.