ANNONS

Tröja nummer 100 ska frälsa Tyresö FF

Marta sitter på podiet i Forellens biograf och har precis skrivit på kontraktet med Tyresö FF. När allsvenskan drar igång kommer hon att bära tröja nummer 100.
Marta sitter på podiet i Forellens biograf och har precis skrivit på kontraktet med Tyresö FF. När allsvenskan drar igång kommer hon att bära tröja nummer 100.
En drottning kommer före en prinsessa.

Så det var bara naturligt att världens bästa Marta skrev på för Tyresö FF dagen innan prinsessan Estelle föddes.
ANNONS

Marta möttes av applåder när hon trädde fram inför ett stort massmedieuppbåd i Forellens biograf i onsdags eftermiddag.

– Hej allihop! Jag blir lite nervös när det är så jättemycket journalister här. Jag har mycket att tacka Sverige för, och nu skriver jag ett nytt kapitel i Tyresö.

Marta satte sig framför ett bord på podiet och skrev på tvåårskontraktet med Tyresö FF. Fler än fotbollsälskarna var förtjusta när namnteckningen var ditplitad.

Längst bak i salen myste Stefan Fridén, ansvarig för fritid på Tyresö kommun.

– Hela idrottslivet i Tyresö gläds åt en sådan här värvning. Det ger en kick för vårt föreningsliv. Det visar att man med stort engagemang kan skapa förutsättningar för att lyckas.

Och värvningen av Marta blir en kick även för hela Tyresö. Det menar i alla fall kommunstyrelsens ordförande Fredrik Saweståhl (M).

– Ja, det här är helt fantastiskt och sätter verkligen Tyresö på kartan! Den uppmärksamhet Tyresö får i media går inte att köpa för pengar. Och folk från hela Storstockholm lär komma för att se matcherna. Nu hoppas jag på SM-guld även om man inte ska ropa hej för tidigt.

Gunilla Paijkull fanns på plats i Forellen. Den före detta förbundskaptenen för damlandslaget, och även gammal tränare för TFF:s damer, ser fram emot att allsvenskan ska sparka igång.

Hon är matchspeaker måndagen den 9 april när TFF tar emot KIF Örebro för allsvensk premiär. När hon presenterar den nya spelaren med nummer 100 på tröjans rygg lär jublet från läktarna stiga mot skyn.

ANNONS

– Det blir stort, säger Paijkull. Marta kommer att dra otroligt med folk till Tyresövallen.

För den som vill se Maria tricksa med bollen finns chansen redan i kväll när laget tränar på Tyresövallen mellan klockan 17.30 och 19.00.

På Tyresö FF:s hemsida meddelas att intresserade bjuds in för att titta på träningen och efteråt bli fotograferade tillsammans med någon eller några av lagets många stjärnor. Det finns också tid för autografer.

Marta lär stå i fokus. Både i kväll och under hela säsongen.

– Jag är så glad att ha kommit till Tyresö, säger hon på knagglig svenska. Det är ett bra lag och här kan jag utvecklas.

En orsak till att Marta väljer Tyresö FF är att hon känner flera spelare sedan tidigare. Hon poängterar att det inte bara handlar om pengar.

– Det har varit så mycket spekulationer om lön hit och dit och ba, ba, ba. Om jag var ute efter mycket pengar skulle jag inte spela i Sverige. Jag känner att Sverige är mitt andra hem, och Stockholm är så vackert.

Fakta

Letar bostad

Namn: Marta Vieira da Silva.

Ålder: 26 år.

Bor: Inte klart ännu.

Aktuell: Brasiliansk världsstjärna i fotboll som i onsdags skrev på ett tvåårskontrakt med allsvenska Tyresö FF.

På meritlistan: Utsedd till världens bästa fotbollsspelare 2006, 2007, 2008, 2009 och 2010. 72 landskamper för Brasilien. Fyra SM-guld med Umeå IK.