Trygghet får Patrick att spela som bäst

Han spelade för Väsby i superettan och var högaktuell för allsvenska AIK.

Nu, bara två år senare, tar finliraren Patrick Pupporo ett rejält kliv ner – för att hjälpa Huddinge IF upp.

Långt innan de nya lagkamraterna i Huddinge IF anländer till Källbrinks IP är Patrick Pupparo på plats, nöter och svettas på motionscykeln.

– I min ålder måste man det för att hänga med, haha, säger han.

Patrick Pupparo är bara 28 år, men har varit med om det mesta i sitt fotbollsliv.

Han var en av Sveriges mest lovande 84:or, åkte som 16-åring till Malta och Italien som ungdomsproffs och spelade därefter med Björn Runström i Hammarbys talang­lag.

Så sent som 2010 värvades han till Väsby United i superettan och gjorde så bra ifrån sig att sam­arbets­klubben AIK gav honom chansen.

En träningsmatch blev det, sen åkte Patrick Pupparo på en skada och avpolletterades av Väsby – och AIK.

Han startade om i division 2 och Arameiska Syrianska. Trivdes inte, och gick ner ytterligare en division till moderklubben Tellus, som omgående åkte ner i fyran.

I det läget kom det årliga samtalet från Huddinges sportchef.

– Peter Kelly känner min pappa och har ringt mig sedan jag var 20, jag är 28 nu, säger Patrick Pupparo.

Den här gången sa han ja.

Att döma av de första matcherna verkar han trivas alldeles ypperligt. Från sin position som offensiv mittfältare har Pupparo gjort fyra mål på fem matcher. Något som fört upp laget till första plats i division 3 södra Svealand.

– ”Peter, nu ska vi se till att vi går upp en division”, var det första han sa till mig när han skrev på. Han är långtifrån nöjd med att spela i trean. Men i det här läget är han lite bränd och värderar trivsel högre än ekonomisk ersättning, säger Peter Kelly.

Tiden i Arameiska Syrianska var brutal. Pupparo värvades som den store frälsaren, som alldeles oavsett hur lagkamraterna presterade skulle lyfta klubben mot division 1-himlen.

– Jag har inget emot att ta på mig ansvar, men man kan bemöta spelare på olika sätt. Det blev för stor press. Jag hade ändå gått ner två divisioner, säger Patrick Pupparo.

I Huddinge känns det som att han har hittat hem igen, den starka sammanhållningen är den främsta anledningen till att han skrev på.

Nu vill han bara hitta glädjen igen.

– Jag spelar bättre om jag känner mig trygg och tycker att det är roligt. Mitt främsta fokus nu är att hjälpa den här klubben att ta klivet upp i division 2. Jag är helt övertygad om att vi kommer att klara det, säger Patrick Pupparo.

Nyförvärvet Patrick Pupparo och hans Huddinge slog Järna SK med 41 i lördags och leder division 3 södra Svealand.

Fakta

Har spelat i tio fotbollsklubbar

Namn: Patrick Pupparo.

Ålder: 28 år.

Bor: Medborgarplatsen.

Sysselsättning: Lärare.

Aktuell: Mittfältsstjärna i Huddinge IF som i år siktar på tvåan.

Tidigare klubbar. IK Tellus, Djurgården, Pieta Hotspurs (Malta), Perugia (Italien), Hammarby Talang FF, Enskede IK, Panellinios IF, Väsby United, Arameiska Syrianska och Huddinge IF.

Fotbollsdröm: Träffa Maradona. ”Pappa Jorge Pupparo har argentinskt ursprung. Guds hand blundar han för.”

Kuriosa: Patrick är Huddinges svar på Anton Hysén, vass på dansgolvet.