ANNONS

Moa från Järfälla utsedd till Årets spelare

Moa Tschöp driver ofta upp bollen på sin kant och hittar vidare till farliga lägen för mål
Moa Tschöp driver ofta upp bollen på sin kant och hittar vidare till farliga lägen för mål
I söndags åkte hon och Täby FC ut i semifinal mot KAIS Mora, 2–3 i matcher. Nu får åtminstone Järfällatjejen Moa Tschöp en viss tröst. Hon har utsetts till årets spelare på damsidan efter att ha vunnit poängligan i Superligan och bidragit starkt till Sveriges VM-guld i december.
ANNONS

– Det är väldigt roligt när man tittar på vilka otroligt bra spelare som var nominerade. Och det känns sjukt jäkla häftigt. Det är ett mål jag har haft, att jag någon gång ska bli Årets spelare, säger den stjärnbacken till Innebandyförbundets hemsida.
Moa Tschöp gjorde 76 poäng (24+52) på 26 matcher i Svenska Superligan och slog assistrekord genom tiderna. Dessutom ärron historisk som Årets spelare då det är första gången någonsin som en back röstas fram till titeln på damsidan.

”Jag har verkligen kämpat mig till det här”

– Jag har varit i toppen i många år och kämpat mig till att få bort en del stämplar. Folk ser mig som en annan spelare nu. Jag har verkligen kämpat mig till det här och tagit till mig hur jag ska utvecklas. Jag har vuxit som person och spelare de senaste åren.

Fortsätter flera år till

Moa Tschöp gör också klart att hon kommer att fortsätta karriären de kommande åren – och att hon är inte nöjd ännu.
– Jag vill bli ännu bättre tränad och fortsätta på den utvecklingskurva jag har. Varje år blir jag mer rutinerad. Har man vunnit ett pris en gång vill man vinna igen, både individuella titlar och lagtitlar, säger 26-åringen som växte upp i Järfälla.

Bidrog starkt till VM-guldet

Innebandyförbundets motivering: ”Moa Tschöp gjorde sin bästa säsong hittills i karriären efter att ha lagt mer fokus på fysiken. Hon är ofta en matchvinnare för Täby och slår otroligt många målgivande passningar. Hon satte passningsrekord när hon passerade Emelie Lindström och noterades för 52 assister den här säsongen. Inte nog med det så vann hon även den totala poängligan som back, något som är unikt. Hon var även en starkt bidragande faktor till att Sverige spelade hem VM-guldet i Bratislava i december.”